Ittasan, késsel támadt a feleségére a féltékeny gyanúsított

„Balhé lesz.” – ezzel a kijelentéssel indult haza a kocsmából az a férfi, aki egy késsel életveszélyesen megsebesítette a feleségét. Ellene emberölés bűntettének kísérete miatt a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

A gyanúsított és a sértett 6 éve házasok. Kapcsolatuk megromlott, a sértett megcsalta a terheltet, aki rendszeresen, nagyobb mennyiségben fogyasztott alkoholt.

2021. június 7-én a gyanúsított először egy kisboltnál, majd egy kocsmában italozott. Az utóbbi helyszínről azzal a kijelentéssel indult haza, hogy „balhé lesz”. Otthon egy kést vett magához, majd bement a szobába, ahol a felesége az ágyon fekve nézte a televíziót. Ekkor a gyanúsított felelősségre vonta az asszonyt a megcsalás miatt, szóváltás alakult ki köztük, majd a férfi többször megszúrta a nő kezét. Hogy lemossa a sebeit, az asszony a fürdőszobába indult, ahová a gyanúsított követte, majd újabb sérüléseket okozott neki. Amikor a sértett háttal beleesett a kádba, a férje többször hasba szúrta, majd távozott a helyszínről és a házuk közelében megsebesítette magát.

A szúrások következtében a nő életveszélyes állapotba került, segítséget a szomszédoktól kért.

Tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés súlyosságára, a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá a terhelt rendszeres italozásai miatt megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkezdett bűncselekményt befejezné, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. július 10-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. június 10.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály