Alkalmanként több tízezer forintot keresett kábítószer értékesítésével a vádlott

Kábítószert, valamint engedély nélkül tartott fegyvereket foglalt le a rendőrség annak a terheltnek a lakásán, aki komoly összegekért adott el marihuánát, amfetamint, hasist és extasy-t az ügyfelének. A terhelt ellen az ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat, a Budapest Környéki Törvényszék 2021. július 14-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett az ügyben.

2017 tavasza és 2019. november 7. közötti időszakban a vádlott rendszeresen – gyakran hetente, de legalább havonta – marihuánát, amfetamint, valamint ritkábban hasist és extasy-t adott el egy ügyfele részére. A vásárló alkalmanként többnyire 50-60.000 Ft-ot fizetett. Utoljára 2019. november 7-én a férfi 95 ezer Ft értékben vásárolt kábítószert a vádlott lakhelyén. Nem sokkal később a nyomozó hatóság feltartóztatta és intézkedés alá vonta a vevőt, az általa vásárolt kábítószert pedig lefoglalta.

Utána a rendőrség a vádlott otthonában foglalta le az általa értékesítés céljából tartott kábítószereket, továbbá egy engedély nélkül tartott lőfegyvert, lőszereket, valamint a gáz- és riasztótöltényeket.

Mindezek alapján a bíróság 2021. július 14-én megtartott tárgyalásán a vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt 5 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész súlyosításért, míg a vádlott és védője megalapozatlanság miatt és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Budapest, 2021. július. 14.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály