Gyerekeket vett célba a szeméremsértéssel gyanúsított férfi

Épp a szabadban játszottak a kiskorú sértettek, amikor a terhelt mutogatta nekik a lecsupaszított nemiszervét. 2021. július 16-án a bíróság elrendelte a férfi letartóztatást, akinek az ügyében a Gödöllői Rendőrkapitányság szeméremsértés bűntette miatt nyomoz.

2021. július 13-án a két a két kiskorú sértett egy fás területen játszott, amikor a gyanúsított hozzájuk lépett és megmutatta nekik a nemiszervét. Ezt követően a férfi közösülést imitáló mozdulatokat tett a két kislány előtt.

Állandó munkahellyel és jövedelemmel a terhelt nem rendelkezik. Nem a bejelentett lakcímén él és a családtagjaival nem tartja a kapcsolatot. Mivel a lakókörnyezetéhez lazán kötődik, megalapozottan feltehető, hogy szökés vagy elrejtőzés útján megpróbálná kivonni magát az ellene folyó eljárás alól. Hasonló bűncselekményt korábban is követett el, ezért fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Mindemellett az egészségi állapota miatt rendszeres elmeorvos-szakértői felügyeletre van szüksége, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a terheltet, akinek az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. augusztus 16-ig. A kényszerintézkedés végrehajtásának helyszínéül a bíróság az Igazságügyi Megfigyelő és Elmeorvosi Intézetet jelölte ki.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és a védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

Budapest, 2021. július 16.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály