Elköltözött feleségétől, majd ittasan megszúrt egy férfit

Emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy férfi ellen, akinek letartóztatását mai ülésén elrendelte a bíróság.

A gyanúsított feleségével élt egy pest megyei településen lévő nyaraló garázsában, ahonnan 2021. július 26-án elköltözött, miután összeveszett az asszonnyal.

Aznap este a sződligeti vasútállomáson találkozott a sértettel, akivel italozni kezdtek. A sértettnek az elköltözéséről is beszámolt a gyanúsított, majd minden előzmény nélkül megszúrta a sértett nyakát, aki emiatt életveszélyes állapotba került.

Tekintettel a munkanélküli, vagyonnal nem rendelkező gyanúsított életmódjára, szociális kötöttségeinek hiányára, illetve a bűncselekmény súlyos büntetési tételére, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a terhelt a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. augusztus 29-ig.

A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett. A védő nem volt jelen, ezért jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. július 29.

                            Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály