Lopott fém eladásával egészítette ki fizetését a terhelt

Kábeleket tulajdonított el, majd azokat fémátvevő telephelyen értékesítette a gyanúsított. Ellene a Ceglédi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapos letartóztatásáról döntött.

2021. szeptember 9-én, az éjszakai órákban a gyanúsított bement egy szolgáltató cég telephelyére, ahol a lakatot leverve behatolt a raktárépületbe. Ott – 1.000.000 forint értékben – különböző kábeleket tulajdonított el. Ezek egy részét egy fémátvevő telephelyén értékesítette, míg a többi eszközt elrejtette.

A gyanúsított alkalmi munkákból él, bejelentett lakcímétől eltérő tartózkodási hellyel bír. Erre, illetve a terhére rótt cselekmény tárgyi súlyára figyelemmel fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye. Mindemellett szabadlábon hagyása esetén feltehető, hogy – az előéletére tekintettel – újabb, hasonló jellegű bűncselekményt követne el, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a terheltet, akinek az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. október 14-ig.

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésre, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. szeptember 14.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály