Bántalmazással akart pénzt szerezni apjától a gyanúsított – letartóztatta a bíróság a férfit

Édesapja pénzéből élt a terhelt, aki rettegésben tartotta az idős férfit. Többször megverte és a keresetét is megpróbálta elvenni. Letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat, aki ellen a Nagykátai Rendőrkapitányság

 rablás bűntette miatt indított eljárást.

2021. november 14-én a gyanúsított megfenyegette, bántalmazta, majd pénzt követelt az édesapjától. Bár egy rövid időre felhagyott a cselekménnyel, pár órával később ismét a szobájában fekvő sértetthez ment, életveszélyesen megfenyegette, majd a ruházatát megragadva követelt tőle pénzt. Végül az idős férfinak nehezen, de sikerült eltolnia magától a támadóját és kiment a szobából. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Figyelemmel arra, hogy alkoholista életmódot folytat, munkahellyel nem rendelkezik, édesapja tartja el, akivel egy háztartásban él, mégis rendszeresen agresszívan lép fel vele szemben – a gyanúsítottal szemben fennáll a bűnismétlés veszélye. Emellett az ügyészi indítvány szerint a még ki nem hallgatott tanúk befolyásával szabadlábon hagyása esetén a férfi a bizonyítást megnehezítheti, ezért vele szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés – letartóztatás – elrendelése indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a terheltet és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. december 19-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 5 munkanap áll a rendelkezéséére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. november 19.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály