Édesanyját és a rendőröket is életveszélyesen megfenyegette a börtönből szabadult terhelt

Ittasan próbálta a családjára törni az ajtót a gyanúsított. Édesanyját életveszélyesen megfenyegette, majd a kiérkező rendőrökkel is hasonlóan tett. 2021. november 30-án a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a gyanúsítottat. Ellene a Dunakeszi Rendőrkapitányság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indított eljárást.

Miután 2021. október 7-én kiszabadult a börtönből, a gyanúsított több mint egy hónapig lakott az édesanyjával és a testvérével. 2021. november 27-én a férfi ittas állapotban érkezett haza, a bejárati ajtóban pedig agresszívan és kiabálva követelte, hogy engedjék be a házba. Mivel ennek a hozzátartozói nem tettek eleget, ezért tovább dörömbölt, kiabált és különböző módon fenyegette meg a családját. Nem sokkal később rendőrök érkeztek a helyszínre. Velük az agresszív férfi közölte, hogy végezni fog az édesanyjával, majd hozzátette, hogy ugyanezt velük is meg tudná tenni.

Mivel a sértettek tartottak a terhelttől – aki korában lőfegyverekkel és robbanóanyagokkal követett el bűncselekményeket, illetve szolgált a francia idegenlégióban – zaklatás miatt magánindítvánnyal éltek. Otthonát átkutatva a gyanúsítottól golyószóró dobtárat foglalt le a hatóság.

Tekintettel arra, hogy a férfi a családjával egy ingatlanon él, cselekményével a rendőri intézkedést követően sem hagyott fel és elmondása szerint vissza akar kerülni a börtönbe, fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Emellett – mivel a sértettekkel rokoni kapcsolatban áll - jogellenes befolyásolásukkal a bizonyítást megnehezítheti.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. december 30-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított enyhébb kényszerintézkedés elrendelése miatt nyújtott be fellebbezést. Mivel a védő nem volt jelen, ezért jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2021. november 30.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály