Jogerős ítélettel zárult egy kocsmai verekedés ügyében lefolytatott előkészítő ülés a Budapest Környéki Törvényszéken

Ittasan értett félre egy kocsmai szituációt a sértett. Azt hitte, a vádlott a barátnőjével akar szóba elegyedni a pultnál, ezért rátámadt a vélt riválisra – a két férfi dulakodása az utcán folytatódott, a sértett súlyosan megsérült. Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ügyben az ügyészég, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2022. november 16-án megtartott előkészítő ülésén hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

2021. október 23-án a vádlott a barátnőjével és annak testvérével érkezett egy szórakozóhelyre, ahol italoztak. A helyszínen a zenét egy pultra kihelyezett telefonról lehetett indítani.

Néhány órával később a sértett ittas állapotban, a barátnőjével jelent meg a helyszínen. Amikor a férfi barátnője rendelni ment, a vádlott is a pultnál tartózkodott, hogy a telefonról új zeneszámot indítson el. Ezt a helyzetet a sértett félreértette, mivel azt hitte, a vádlott a barátnőjéhez lépett oda. Emiatt a férfi számonkérte a terheltet, aki lefejelte őt. Ezt követően kisebb dulakodás alakult ki a felek között, ám egy alkalmazott gyorsan szétválasztotta őket.

Ezt követően a sértett a barátnőjével távozott a helyszínről.

Mivel a vádlott még mindig nem csillapodott le, a páros után ment és kihívóan kiáltott a sértett felé, akit – bár a barátnője védeni próbált – állon ütött. Emiatt a sértett elesett és a fejét a térkővel burkolt járdába ütötte.

Ezt követően a vádlott visszatért a kocsmába, de onnan kitessékelték. A környéken összegyűlt emberek pedig szintén ellenségesen fordultak felé, ezért a férfi a barátnőjével együtt távozott a helyszínről.

Az eset következtében a bántalmazott férfi 8 napon túl gyógyuló, életveszélyesnek minősülő sérüléseket szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen a vádiratban foglaltakkal megegyezően beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott beismerését elfogadta és bűnösnek mondta ki testi sértés bűntettében, amiért őt 1 év börtönbüntetésre ítélte, a szabadságvesztés büntetés végrehajtását pedig 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.

Budapest, 2022. november 16.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály