Nagy tételben vásárolta, majd továbbértékesítette a marihuánát a gyanúsított

Egy beszerzőn keresztül szerzett marihuánát a terhelt. Otthonában tárolta az eladásra szánt növényi törmeléket, amit a rendőrség foglalt le egy házkutatás alkalmával. 2023. március 17-én letartóztatta a bíróság a férfit. Ellene kábítószer-kereskedelem bűntette miatt a Budaörsi Rendőrkapitányság indított eljárást.

2022-től kezdődően a gyanúsított rendszeresen vásárolt marihuánát egy ismeretlen személytől azzal a céllal, hogy az árut továbbértékesítse. Egy férfinak például legalább 10 alkalommal – kezdetben 1, majd 10, később 20 grammos adagokban – adott el marihuánát, ezt a vásárló saját fogyasztásra vette. 2023. március 14-én is épp üzletelni készültek a felek, ekkor a terhelt 480.000 forintért adott el több mint 212 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket az ügyfelének, amikor a rendőrség intézkedett velük szemben. Később a nyomozók átkutatták az eladó fél otthonát, ahol további csaknem 141 és fél gramm, értékesítési céllal tárolt kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le.

Figyelemmel arra, hogy a nyomozás még kezdeti szakaszban van, szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított a tanúk befolyásolásával megnehezítheti a bizonyítást. Mindemellett a férfival szemben fennáll a bűnismétlés veszélye is, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. április 17-ig.

A döntést az ügyész, a gyanúsított és védő is tudomásul vette, így a végzés végleges és végrehajtható.

Budapest, 2023. március 17.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály