Otthonukban porciózták a kábítószert a terheltek

„Kristály” nevű pszichoaktív anyaggal kereskedtek a gyanúsítottak, akik otthonukban kábítószer-kereskedelemre rendezkedtek be. 2023. június 30-án mindkettőjüket letartóztatta a bíróság. Ellenük új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének gyanúja miatt a Gödöllői Rendőrkapitányság indított eljárást.

2023. június 28-ig, a két gyanúsított több személynek értékesített "kristály" nevű, bódító hatású anyagot. Ezt követően a rendőrség mindkét terhelt ruházatát és otthonát átkutatta. A férfinál 33 gramm fehér színű, kábítószergyanús port, kábítószer előállításához és porciózásához szükséges eszközöket, valamint csaknem 200.000 forint készpénzt találtak és foglaltak le. Ezzel párhuzamosan a női gyanúsítottól a nyomozók 12 gramm fehér színű, kábítószergyanús port, 42.000 forint készpénzt, növényi törmeléket, illetve egy nyakláncot foglaltak le.

Figyelemmel a férfi előéletére, illetve arra, hogy a nő büntetőeljárás hatálya alatt követte el a terhére rótt cselekmény, szabadlábon hagyásuk esetén fennáll velük szemben a bűnismétlés veszélye. Továbbá a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, a férfi terhelt eljárás során tanúsított magatartására az ügyészi indítvány szerint a két gyanúsított letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. július 30-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a terheltek és a férfi védője fellebbezést jelentett be ellene. Mivel a nő védője nem volt jelen, jogorvoslat benyújtására neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2023. június 30.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály