Láncfűrésszel veszélyeztette járókelők és rendőrök épségét a vádlott  

Ittas állapotban, egy láncfűrésszel fenyegetett meg az utcán járókelőket a terhelt. Az eszközzel az intézkedő rendőröket is életveszélyesen megfenyegette. Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2023. október 4-én megtartott nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a büntetőügyben.

2020. szeptember 27-én a vádlott egy benzines láncfűrésszel, ittas állapotban, az utcán tett fenyegető mozdulatokat a járókelők felé. Amikor a rendőrök a helyszínre értek, felszólították a férfit, hogy állítsa le a láncfűrészt. Ennek a terhelt nem tett eleget, hanem a rendőrökkel szemben is folytatta a cselekményt, majd a közelben lévő ingatlanja kertjébe futott, aztán visszament a hatóság emberei felé.

Ekkor az egyik rendőr gázsprayt alkalmazott a vádlottal szemben, aki ismét visszarohant a kertjébe, behúzta a kaput és életveszélyesen megfenyegette a járőröket.

Nem sokkal később az egyik rendőr megint gázsprayt használt a férfival szemben, aki a lakásába ment és leállította a láncfűrészt. Ezt kihasználva a rendőrök előállították a vádlottat.

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt – mint többszörös visszaesőt – 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Fellebbezés benyújtására az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és a védő teljeskörű fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem jogerős.

Budapest, 2023. október 4.

Budapest Környéki Törvényszék Sajtó- és Kommunikációs Osztály