Közösségi oldalán is szidalmazta a bántalmazott sértettet a terhelt

Verekedésbe torkollott egy benzinkúti szóváltás. Társával a gyanúsított több módon is bántalmazta a sértettet. 2023. november 30-án letartóztatta a gyanúsítottat a bíróság, a Nagykátai Rendőrkapitányság pedig súlyos testi sértés bűntette miatt nyomoz az ügyben.

2023. november 5-én a gyanúsított és társa egy benzinkútra mentek tankolni. A töltőállomás üzlethelyiségében tartózkodott a már ittas állapotban lévő sértett, akivel a terhelt társa szóváltásba keveredett, majd a gyanúsítottal együtt bántalmazták és megalázták. Ezt követően a terhelt élőben is bejelentkezett a közösségi oldalára, ahol trágár kifejezésekkel illette a sérülése miatt egyedül mozdulni sem bíró sértettet.

A bántalmazott férfi a cselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Figyelemmel az előéletére, illetve arra, hogy vele szemben más eljárás is folyamatban van, szabadlábon hagyása esetén a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel bűntetendő cselekményt követhet el. Továbbá a nyomozás állása és érdekei miatt az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal szemben a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb, de legfeljebb 2023. március 30-ig. A terhelt mozgását és a bűnügyi felügyelet szabályainak betartását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni. A bíróság álláspontja szerint a nyomozás érdekei enyhébb kényszerintézkedés mellett is teljesülnek, illetve a bűnismétlés is elkerülhető.

A döntést a gyanúsított és a védő tudomásul vette, az ügyész fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2023. november 30.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály