Több gépkocsit is eltulajdonított a terhelt – letartóztatta a bíróság

Utcán parkoló autókat és más értéktárgyakat tulajdonított el a gyanúsított. 2024. február 23-án a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a férfit, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indított eljárást.

2024. február 13. és 2024. február 19. között a gyanúsított legalább kilenc alkalommal tulajdonított el autókat, illetve egy-egy utánfutót és munkagépet. Cselekményével a sértetteknek összesen több mint 5 millió forint kárt okozott.

Állandó bejelentett munkahellyel és jövedelemmel a férfi nem rendelkezik. Őt a nyomozók lakóhelyén nem találták, a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, ezért vele szemben a hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki. Emellett a terhére rótt cselekményeket rövid időn belül, sorozatos jelleggel követte el. Erre tekintettel feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követ el. Mindemellett a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményeire, illetve az elfogásához szükséges rendőri intézkedésekre tekintettel az ügyészi indítvány szerint a letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2024. március 23-ig.

A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Budapest, 2024. február 23.

                      Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály