Sajtóközlemény

2023. február 2.

Marihuána ültetvényt alakított ki ingatlanában a terhelt.  Méretlen áramvételezés gyanúja miatt mentek be hozzá a szolgáltató munkatársai, akik értesítették a rendőrséget. Kábítószer birtoklásának bűntette miatt a Monori Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben, az ügyészség pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést indítványozta a férfival szemben.

2023. január 31.

Több sértettet is felébresztett az óvatlan terhelt, aki egymás után mászott be szomszédos ingatlanokra. Mindössze némi aprópénzt tulajdonított el egy autóból, majd a kiérkező járőrök elfogták a férfit. 2023.

2023. január 30.

Arra ébredt a HÉV-en utazó sértett, hogy a terhelt el akarja venni tőle a táskáját. Kisebb dulakodást követően négyen is a nő segítségére siettek. 2023. január 30-án a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a terhelt letartóztatását. Rablás bűntettének kísérlete miatt a Szentendrei Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben.

2023. január 27.

Elmérgesedett a volt élettársak kapcsolata. A terhelt életveszélyes fenyegetést küldött a sértettnek és majdnem be is váltotta azt. 2023. január 27-én a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a terhelt letartóztatását, aki ellen a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt nyomoz.

2023. január 26.

Marihuána termesztésre alakított ki egy ingatlant három gyanúsított. A negyedik terhelt a csoport egyik tagjától továbbértékesítésre szerezte be a kábítószert. 2023. január 26-án a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte mind a négy férfi letartóztatását.

2023. január 25.

Kábítószert rendelt az egyik gyanúsítottól a sértett. Üzletkötés helyett a terhelt és bátyja megfenyegette és megverte a férfit és a nála lévő 200.000 forintot elvették. Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmény miatt a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást az ügyben. A Budakörnyéki Járásbíróság 2023.

2023. január 25.

Harcra buzdító, dzsihadista tartalmakat tett közzé német online felületen a magyarországi születésű terhelt. Azonosítása és elfogása a német hatóságok és a Terrorelhárítási Központ együttműködésének köszönhetően sikerült. Háborús uszítás bűntette miatt emelt vádat ellene az ügyészég, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2023.

2023. január 25.

Magával akarta csalni a sértettet a gyanúsított. Mivel a gyerek ellenállt, ezért a férfi eltulajdonította a fiatal értékeit. Rablás bűntette miatt a Gödöllői Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben, 2023. január 25-én pedig a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a terhelt letartóztatását.

2023. január 20.

Több millió forinttal károsította meg áldozatát a terhelt. A számlatulajdonost bankja nevében hívták föl és azt állították neki, hogy a számláját támadás érte. Emiatt a sértett 8.000.000 forintot utalt át egy állítólagos biztonsági számlára, majd a pénzének nyoma veszett.