Sajtóközlemény

2024. május 23.

Idős férfi értékeit akarták megszerezni a terheltek. Megverték, majd a sértett mobiltelefonjával távoztak a helyszínről. Nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat ellenük a Pest Megyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2024.

2024. május 22.

Nagy hanggal csapódott a kisgéphajó a szállodahajónak, mégsem állt meg segítséget nyújtani a kapitány. A szerencsétlenségben legalább két ember vesztette életét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette és más bűncselekmények miatt indított eljárást, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója pedig 2024.

2024. május 15.

Éveken át, munkamegosztásban foglalkozott heroin értékesítésévek a három férfi.  Beszerzésben, hígításban és értékesítésben működtek együtt nagyjából hét éven keresztül. Jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószerkereskedelem bűntette miatt emelt vádat ellenük a Pest Megyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2024.

2024. május 9.

Több százezer doboz illegális cigarettát és más dohányterméket állított elő és szállítmányozott egy 14 fős, nagyobbrészt ukrán elkövetőkből álló csoport. Ellenük különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága indított eljárást. 2024.

2024. május 9.

Felügyeletére bízott sértetteket zaklatott szexuálisan és bántalmazott a vádlott. Tizennegyedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat ellene a Pest Megyei Főügyészség, a Budapest Környéki Törvényszék pedig 2024.