Sajtóközlemény

2021. január 15.

Egy tucat migránst próbált Ausztriába szállítani a gyanúsított, azonban ügyfeleivel csak az M0-ás autóútig jutott. A férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta.

2021. január 14.

Kocsit tört fel és egy ingatlan udvarán is fosztogatott a bűnbanda.

2021. január 13.

Vásárlók tucatjait szedte rá az a nő, aki elárasztotta az internetet különböző portékákkal, majd a vételárukkal a termékek megküldése nélkül szívódott fel. Ellene a Ceglédi Rendőrkapitányság több rendbeli csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz, a bíróság pedig a legsúlyosabb kényszerintézkedést rendelte el vele szemben.

2021. január 11.

Hangos szócsatába, majd véres dulakodásba torkollott egy italozás. A vádlott baltával rontott ismerősére, aki végül hárítani tudta az életveszélyes támadást. Az ügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a terhelt ellen, akinek ügyében a Budapest Környéki Törvényszék 2021. január 11-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett.

2021. január 10.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2021. január 10-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsít. A bíróság a gyanúsított mentális állapotára és a tanúk vallomására tekintettel a kényszerintézkedést az Igazságügyi Elmegyógyító és Megfigyelő Intézetben rendelte el végrehajtani.

2021. január 8.

Föld alatti alagútrendszeren jutott át Szerbiából Magyarországra 55 szír illegális határátlépő, akiket a gyanúsított Ausztriába akart szállítani. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt nyomoz a sofőr ellen, akit a bíróság letartóztatott.

2021. január 6.

Tehervagonokat tört fel hét férfi, akik a zsákmány értékesítéséből fedezték megélhetésüket.

2021. január 5.

Pinceablakon át mászott be a lakásba, majd minden mozdítható értéket meglovasított a rabló.