Sajtóközlemény

2019. február 19.

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. február 19-én folytatólagos és nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a 20 évvel ezelőtt a feleségét kútba fojtó férfi büntetőügyében.

A bíróság N. T. I. vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében.

2019. február 18.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. február 18-án elrendelte annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít.

2019. február 15.

A Budapest Környéki Törvényszéken lezajlott az első egyezséggel záruló büntetőügy. A bíróság 2019. február 15-i előkészítő ülésén jóváhagyta az ügyészség és J. T. vádlott által a vádemelés előtt megkötött egyezségét, mivel az megfelelt az új büntetőeljárási törvényben foglalt feltételeknek és a jóváhagyás bíróság általi megtagadásának nem volt helye.

2019. február 14.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. február 14-én elrendelte annak az 5 gyanúsítottnak a letartóztatását, akiket a Nemzeti Nyomozó Iroda jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekmény elkövetésével gyanúsít.

2019. február 8.

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. február 8-án megtartott folytatólagos és nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet annak a két férfinak az ügyében, akiket nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak.

2019. február 6.

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. február 5-én megtartott nyilvános folytatólagos tárgyalássorozatot követően bűnösnek mondta ki az I. r. vádlottat és vádlott-társait mint társtetteseket, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében. A II. r.

2019. február 4.

A Budapest Környéki Törvényszék 2019. február 4-én megtartott nyilvános folytatólagos tárgyalássorozatot követően 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztéssel és 10 év közügyektől eltiltással sújtotta V. L. vádlottat különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében. A vádlott legkorábban a büntetés háromnegyed részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

2019. január 31.

Az Érdi Járásbíróság nyomozási bírája „unokázós csalók” letartóztatását rendelte el. Az Érdi Járási Ügyészség összesen három gyanúsított vonatkozásában indítványozta a legsúlyosabb személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését. A bíróság a gyanúsítottakat meghallgatta, majd elrendelte letartóztatásukat.