Sajtóközlemény

2021. szeptember 17.

Éveken át megszegte a bíróság ítéletét, majd külföldre költözött gyermekével a gyanúsított azért, hogy az apa ne láthassa a kicsit – a terhelt bűnügyi felügyeletét rendelte el a bíróság. A Gödöllői Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt indított eljárást az ügyben.

2021. szeptember 16.

Faházak építésére szerződött le a sértettekkel a gyanúsított. Megbízói nagyobb előleget, illetve további összegeket utaltak át neki, amelyet követően a férfi elérhetetlenné vált.

2021. szeptember 15.

Illegális bekötéssel több tízmillió forintnyi áramot, földgázt, vizet használt el az I. r. vádlott – cselekményében további 8 terhelt is közreműködött. Ellenük az ügyészség gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

2021. szeptember 15.

Tiltott fűrészlap becsempészése miatt tört ki verekedés egy börtöncellában. A dulakodás során a terhelt egy tompavégű késsel támadt a sértettre, akivel majdnem végzett. Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség az ügyben, amelyben a Budapest Környéki Törvényszék a 2021. szeptember 15-én megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán hirdetett ítéletet.

2021. szeptember 14.

Kábeleket tulajdonított el, majd azokat fémátvevő telephelyen értékesítette a gyanúsított. Ellene a Ceglédi Rendőrkapitányság nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapos letartóztatásáról döntött.

2021. szeptember 10.

Családi vita torkollott verekedésbe egy trafik előtt. A gyanúsítottak rokonuk bántalmazásával akarták megoldani a konfliktust. A bíróság 2021. szeptember 10-én elrendelte a három terhelt letartóztatását, akik ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indított eljárást.

2021. szeptember 9.

Szexuális terrorban tartotta élettársát a gyanúsított. Így akarta távol tartani a sértettet a nő korábbi kapcsolatából született gyerekeitől. A bíróság 2021. szeptember 9-én elrendelte a férfi letartóztatását, aki ellen a Monori Rendőrkapitányság szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indított eljárást.

2021. szeptember 9.

Barátaival körbevette, majd megfenyegette a terhelt a sértettet, akinek végül az órájával távozott a helyszínről. A Budakörnyéki Járásbíróság 2021. szeptember 9-én megtartott ülésén elrendelte a férfi letartóztatását, aki ellen a Dunakeszi Rendőrkapitányság élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást.