Sajtóközlemény

2021. június 18.

Közterület felügyelőkre támadt az a terhelt, aki a járókelőktől zaklató módon kéregetett. Ellene a Váci Rendőrkapitányság hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indított eljárást, míg a bíróság elrendelte a letartóztatását.

2021. június 16.

Késsel fenyegette meg egy sikertelen lopási kísérletet követően az egyik sértettet a terhelt. Végül a hatóság kiérkezéséig a járókelők tartóztatták fel az agresszív férfit. Ellene a Dunakeszi Rendőrkapitányság lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indított eljárást, míg a bíróság elrendelte a letartóztatását.

2021. június 16.

Idős pártfogója ellen fordult az értelmi fogyatékosságban szenvedő vádlott – álmában támadta meg és bántalmazta a sértettet.  A férfi ellen az ügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat, a Budapest Környéki Törvényszék 2021.

2021. június 15.

Szerepjáték álcájával csalták az erdőbe a sértettet a terheltek, akik a vád szerint egy korábbi adósságuk miatt végeztek a barátjukkal. Ellenük az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, míg a Budapest Környéki Törvényszék 2021. június 15-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett az ügyben.

2021. június 14.

Ittasan, ok nélkül bántalmazott egy idős hajléktalant a három vádlott. Ellenük az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, míg a Budapest Környéki Törvényszék 2021. június 14-én megtartott nyilvános és folytatólagos tárgyalásán ítéletet hirdetett az ügyben.

2021. június 11.

Zacskóban hagyta hátra vásárlójának a kiporciózott kábítószert a terhelt, aki titkos adásvételt próbált lebonyolítani. A bíróság letartóztatta a férfit, aki ellen a Ceglédi Rendőrkapitányság kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indított eljárást.

2021. június 10.

Papírra vetette tervét a terhelt, aki a gyanú szerint egy elektromos sokkolóval tört a felesége életére. A bíróság letartóztatta a férfit, aki ellen a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntettének kísérlete miatt indított eljárást.

2021. június 10.

„Balhé lesz.” – ezzel a kijelentéssel indult haza a kocsmából az a férfi, aki egy késsel életveszélyesen megsebesítette a feleségét. Ellene emberölés bűntettének kísérete miatt a Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.