Sajtóközlemény

2018. augusztus 16.

 

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2018. augusztus 16-án meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsít.

2018. július 25.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2018. július 25-i ülésén elrendelte annak a török állampolgárnak a letartóztatását, aki ellen 2017-ben a Budakörnyéki Járásbíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt büntetőeljárás lefolytatása céljából nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfit 2018.

2018. július 17.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2018. július 17-én meghosszabbította 1 hónappal annak a férfinak a letartóztatását, akit több rendbeli szexuális erőszak bűntettével gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

2018. július 13.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsít. A gyanúsított beismerte tettét.

Az ügy lényege:

2018. július 10.

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. július 10-én az új Büntetőeljárási törvény (Be.) szerint nagy sajtóérdeklődés mellett előkészítő ülést tartott annak az európai parlamenti képviselőnek a büntetőperében, akit az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntettével és más bűncselekményekkel vádoltak meg.

2018. július 9.

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. július 9-én megtartott nyilvános tárgyalásán öt vádlott esetében hozott ítéletet, akik halálosan bántalmazták a sértettet és elvették a pénzét.

2018. július 5.

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. július 5-én az új Büntetőeljárási törvény (Be.) szerint tárgyalást tartott és a vádlott beismerő vallomásának elfogadását követően ítéletet is hozott annak a nőnek az ügyében, aki halálosan bántalmazta gyermekét.

2018. július 4.

A Budapest Környéki Törvényszék 2018. július 4-én megtartott nyilvános tárgyalásán ítéletet hirdetett azoknak a férfiaknak az ügyében, akik társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettét valósították meg. Ezért a bíróság az I. r. vádlottat 7 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra, a II. r.