Sajtóközlemény

2021. december 1.

Testi fölényét kihasználva félemlítette meg a fiatalkorú terhelt a kiskorú sértettet, akinek a pénzével távozott a bűncselekmény helyszínéről. 2021. december 1-én a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a gyanúsítottat.

2021. november 30.

Ittasan próbálta a családjára törni az ajtót a gyanúsított. Édesanyját életveszélyesen megfenyegette, majd a kiérkező rendőrökkel is hasonlóan tett. 2021. november 30-án a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta a gyanúsítottat. Ellene a Dunakeszi Rendőrkapitányság személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt indított eljárást.

2021. november 30.

Több mint egy tucat illegális határátlépőt szállított Ausztria felé a terhelt, amikor a rendőrök intézkedtek vele szemben. 2021. november 30-án letartóztatta a bíróság a román sofőrt, aki ellen vagyoni haszonszerzés végett több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított eljárást.

2021. november 26.

Begyógyszerezte és prostitúcióra kényszerítette a férfi a 16 éves sértettet, akit veréssel és családja bántalmazásával fenyegetve kényszerített szexuális munkára.

2021. november 25.

Dílertársával üzletelt és kiskorúaknak értékesített kábítószert a gyanú szerint az asszony. Ellene a Dabasi Rendőrkapitányság tizennyolcadik életévet be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt indított eljárást. Az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatást. 2021.

2021. november 25.

Tettlegességig fajult egy konfliktus apa-fia között – az idősebb férfi életét vesztette az esetet követően. Hasonló összetűzés miatt a sértett korábban már többször kért rendőri segítséget, eljárást azonban soha nem indított a fiával szemben. Halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a terhelt ellen az ügyészség. 2021.

2021. november 23.

Illegális csatlakozással szerezte az elektromos áramot a kábítószergyanús növények gondozásához a férfi. Ellene az Érdi rendőrkapitányság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt nyomoz. Az ügyészség indítványozta a terhelt letartóztatását, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság 2021. november 23-án rendelt el.

2021. november 23.

Fegyházbüntetését töltve indított megtévesztő telefonhívásokat az egyik vádlott. Feleségének adta le a megszerzett bankkártya-adatokat, aki ezeket felhasználva kezdett vásárlásba. Az információs rendszer felhasználásával jogosulatlanul megszerzett elektronikus készpénzhelyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a terheltek ellen az ügyészség.

2021. november 19.

Édesapja pénzéből élt a terhelt, aki rettegésben tartotta az idős férfit. Többször megverte és a keresetét is megpróbálta elvenni. Letartóztatta a bíróság a gyanúsítottat, aki ellen a Nagykátai Rendőrkapitányság

 rablás bűntette miatt indított eljárást.