Sajtóközlemény

2021. április 16.

Németországból érkező férfi vállalta migránsok szállítását – a gyanú szerint Ausztriába tartottak, de csak Törökbálintig jutottak. A terhelt ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta.

2021. április 16.

Egy elhagyatott területen, késsel fenyegetett meg egy asszonyt a terhelt, aki a gyanú szerint magával vitte a sértett táskáját. A Gödöllői Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást az ügyben, míg a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

2021. április 14.

Testi épségét fenyegetve követelt pénzt egy buszmegállóban várakozó fiatal lánytól egy férfi. A Váci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt nyomoz az eset gyanúsítottja ellen, akit a bíróság letartóztatott.

2021. április 14.

Biciklivel ütött el egy idős nőt, akinek a gyanú szerint a táskájával távozott a terhelt. Ellene a bűncselekmény felismerésére, elhárítására a koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt a Nagykátai Rendőrkapitányság nyomoz, a bíróság 1 hónapra letartóztatta.

2021. április 14.

Lopásból fedezte megélhetését az a bűnszervezet, amelynek az egyik tagját letartóztatta a bíróság. Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz.

2021. április 12.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 12-én elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít.

A gyanúsított és a sértett látásból ismerték egymást, időnként egy társaságban italoztak.

2021. április 9.

A hasonló cselekményekért már többször büntetett gyanúsított életvitelszerűen látszik elkövetni azokat a sorozat lopásokat, melyek miatt ellene és társa ellen az Érdi Rendőrkapitányság kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal és üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást. A Budakörnyéki Járásbíróság 2021.

2021. április 9.

2021. április 9-én a bíróság elrendelte letartóztatását annak a férfinak, aki ellen a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságon kapcsolati erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

2021. április 8.

Nagyáruházak feltöltésre váró árukészletét rámolta ki a vagonokból két férfi. Ellenük jelentős értékre, bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság indított nyomozást, míg a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a letartóztatásukat.