D. A. + 3 fő

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 21., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
rablás bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
16B. 79/2013
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V/521.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 A sértett a II.-, III.- és IV rendű vádlottakkal 2009. október 2-án Budapestre mentek, hogy ott bűncselekményeket kövessenek el.

A sértett bement egy XVIII. kerületi házba, a többiek addig kint maradtak. A férfi végül kb. 4 millió Ft értékkel távozott, de társai nem várták meg, mert a II. rendű vádlott ideges volt, mivel fényes nappal volt és bűncselekményeket az esti órákban szokott elkövetni.

Miután a társai nem várták meg, a sértett a bűncselekmény után nem is kereste őket.

Felvette viszont a kapcsolatot Cs. I.-vel, aki az I. rendű vádlottnak is ismerőse. Cs. I. felajánlotta a sértettnek, hogy segít eladni a lopott érmegyűjteményt, ezért találkozót beszéltek meg.

A találkozó során azonban az I. rendű vádlott a söröző asztala alatt egy késsel fenyegetve arra kényszerítette a sértettet, hogy adja át neki a nála lévő értékeket. A sértett a fenyegetés hatására 1,5 millió forintnyi ékszert, készpénzt és érmegyűjteményt adott át.

Bár a II.-, III.- és IV. rendű vádlott hátrahagyta a sértettet a betörés helyszínén, mégis úgy gondolták, hogy a férfi a birtokába jutott készpénzt és vagyontárgyakat megosztja velük.

Megfenyegették, hogy árulja el, hogy hol vannak az értékek, illetve a II. rendű vádlott megütötte egy emelővel, ennek során eltört a sértett karja, a III.- és IV. rendű vádlott pedig késsel megszúrta.

A sértett kórházba sem mehetett, mert a II. rendű vádlott attól tartott, hogy felfigyelnek a sértett állapotára, így a következő két hétben a II. rendű vádlott tápiószelei lakásában folyamatosan szemmel tartotta a sértettet, aki emiatt a szükséges orvosi ellátást sem vehette igénybe.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem