L. L. + 1 fő

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 12., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
súlyos testi sértés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
20B. 9/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V/508.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlottak a vádbeli időben Piliscsabán laktak, osztatlan közös tulajdonú telken, külön-külön lakrészben. Az I. rendű vádlott élettársi kapcsolatban élt a II. rendű vádlott testvérével, H. Ilonával. A két férfi között évek óta haragos viszony volt, gyakoriak voltak a veszekedések, amelyek sokszor tettlegességig fajultak.

Mindketten az udvaron tartózkodtak 2011. augusztus 12-én délután, amikor az I. rendű vádlott észlelte, hogy a II. rendű vádlott az ő lakrészük bejárati ajtajánál tartózkodik és emiatt kérdőre vonta.

Ekkor a II. rendű vádlott visszament a saját lakrészébe, de az I. rendű vádlott utánament, közben a kertben felkapott egy követ. A II. rendű vádlott a lakása ajtajából egy 80 cm hosszú vasvillával a kezében fenyegetően kilépett, majd a villával többször a másik férfi nemi szerve felé szúrt, de nem találta el. A felé irányított vasvillát az I. rendű vádlott megfogta, majd a nála lévő kővel fejen vágta a II. rendű vádlottat és kikapta a kezéből a vasvillát.

Ezután visszafordult a saját lakrésze felé, de a II. rendű vádlott ekkor felkapta az ajtó mögé elhelyezett baltát, majd azt az I. rendű vádlott után hajította, akit ugyan nem talált el, de a földről visszapattanó balta eltalálta az I. rendű vádlott vádliját. A férfi felvette a baltát és annak tompa végével megütötte a hozzálépő II. rendű vádlott oldalát; ezután befejezték a dulakodást.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem