M. K.

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 12., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
23B. 55/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V/524.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vád szerint M. K. vádlott és K. Zs. sértett mindketten több éve a tóalmási Válaszút Szenvedélybetegek Otthona és Rehabilitációs Intézménye lakói.

A vádlott cselekvőképességet kizáró, a sértett cselekvőképességet korlátozó gondnokság alatt áll.

A vádlott a többi intézetben lakó személlyel való összeférhetetlensége miatt egyedül lakott egy földszinti szobában, a sértett pedig az I. emeleten egy 7 ágyas szobában. A cselekményt megelőzően beszélő viszonyban voltak egymással, különösebb konfliktus nem volt köztük, a vádlott a sértettől rendszeresen kért cigarettát.

Az akkor 37 éves vádlott 2013. augusztus 6-án reggel bement a sértetthez és magával hívta a saját szobájába. A vádlott földszinti szobájában egy cipő miatt vita támadt köztük, mire a vádlott a szobában lévő kést magához vette és a sértettel szemben állva többször hason-mellkason szúrta a másik férfit, aki a szúrásokat követően kimenekült a szobából, majd az emeleti folyosón összeesett.

A helyszínre érkező mentők a férfit a Jászberényi Kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A hasűri sérülések életveszélyes sérülésnek minősülnek, a heveny belső vérzéssel és életfontosságú szervek sérülésével járó szúrt sérülések műtéti beavatkozással járó szakszerű orvosi segítség nélkül rövid időn belül a sértett halálához vezettek volna.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem