T. F.

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 5., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
8B.83/2013
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Földszint 20.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott édesanyja hosszú évek óta együtt élt Dunaharasztiban élettársával, a jelen ügy sértettjével; a vádlott már nem lakott otthon velük, de gyakran kijárt Budapestről Dunaharasztiba, hogy az édesanyját meglátogassa.

2012. július 15-én a délelőtti órákban a sértett ittasan veszekedni kezdett az élettársával, akit a szóváltás során életveszélyesen megfenyegetett. A férfi dühöngött, a családtagok is próbálták megfékezni, a rendőrséget is kihívták, akik 13. 20-kor megérkeztek, majd nem sokkal később – mivel feljelentést senki nem kívánt tenni – távoztak. Ezután a sértett bement a hálószobába és lefeküdt aludni.

A vádlott aznap délután 14.50-kor a facebook-on egy ismerősétől értesült arról, hogy a sértett agresszív volt az édesanyjával, sőt a férfi úgy tájékoztatta a vádlottat, hogy a férfi a konfliktus során bántalmazta is az édesanyját.

A vádlott ezen felbőszülve Dunaharasztiba ment, 15.30 körül ért oda, majd egyenesen a sértett lakrészébe ment; a férfi az ágyon feküdt, a vádlott odalépett, felugrott az ágyra és rugdosni kezdte a sértettet, aki próbálta minél kisebbre összehúzni magát.

Miután a vádlott felhagyott a sértett bántalmazásával, kiment az udvarra és beszélgetni kezdett az édesanyjával és a húgával. Néhány perc múlva kijött a sértett is, aki kihívta a rendőrséget. A 15.55-kor kiérkező rendőrök a sértetten nem láttak sérülést, és mivel a férfi nem igényelt orvosi ellátást, mentőt sem hívtak hozzá; a vádlott is távozott a helyszínről.

A sértett az esti órákban erős hasi fájdalmat érzett, ezért kihívták hozzá az orvosi ügyeletet, akik a megvizsgálását követően mentőt hívtak, de a sértett nem akart kórházba menni.

Mivel másnap reggelre az állapota rosszabbodott, újból értesítették a mentőket, akik 2012. július 16-án reggel a fővárosi Merényi Gusztáv kórházba szállították, ahol sürgős, életmentő műtétet hajtottak végre rajta, a műtét során a férfi elrepedt lépét eltávolították.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem