T. Z.

Tárgyalás időpontja: 
2014. november 12., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
10B. 37/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
IV/408.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint tavaly áprilisban a Duna-partra csalt, majd megölt egy 16 éves szigetszentmiklósi lányt.

 

A lány a barátján keresztül ismerkedett meg a szintén helybeli férfival. Miután a párkapcsolata véget ért, még tartotta a kapcsolatot a férfival – főként az interneten –, mert tőle remélt információkat a volt barátjáról. A vádlott azzal hitegette a lányt, hogy segít létrehozni egy találkozót, de addig is pénzt és aranyat kért tőle az információkért cserébe, és közeledni is próbált hozzá, de a lány elutasította, pénzt azonban adott neki.

A férfi 2013. április 10-én csalta a szigetszentmiklósi Duna-partra a fiatal lányt azzal az ürüggyel, hogy ott ismét találkozhat a volt barátjával, és amikor délután találkoztak, közölte, hogy valójában ő szeretne járni vele. A visszautasítás után győzködni próbálta a lányt, ő azonban megfenyegette, hogy ha továbbra is zaklatja, szól a szüleinek. A férfi ekkor megragadta, a földre rántotta és fojtogatta, majd egy téglával többször a fejére sújtott.

A lány a helyszínen meghalt; a holttestet a férfi a közelben talált gumiabroncsokkal fedte be.

A sértett családja még aznap este bejelentette az eltűnést, a holttestet másnap a Baptista Szeretetszolgálat kutyás mentőegysége találta meg.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem