18B.82/2014

Tárgyalás időpontja: 
2015. február 6., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
18B.82/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Földszint 21.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az I. rendű és a II. rendű vádlott régóta ismerték egymást, szerepjáték kapcsán lettek ismerősök. Az I. rendű vádlott 1998 óta ismerte a sértett Sz. Z.-t szerepjáték kapcsán, rövid időn belül barátok lettek. A sértett megbízott az I. rendű vádlottban, őt tartotta a legjobb barátjának. A II. rendű vádlott és a sértett az I. rendű vádlotton keresztül ismerkedtek meg.

A sértett 2008-ban elégedetlen volt az anyagi helyzetével, ezért elhatározta, hogy főként külföldiek által kedvelt és látogatott fürdőkbe, szállodákba fog járni, ahonnan pénzt és értéktárgyakat tud elvinni.

2009 őszére a fiatal férfi már olyan bevételre tett szert a lopásokból, hogy a munkahelyét is otthagyta. A lopásokat általában nem egyedül követte el, abban esetenként az élettársa, illetve az I. rendű vádlott is részt vett.

2009 év vége és 2010 áprilisa között a vádlottak őrzés-védelemmel foglalkozó céget akartak alapítani, ezért az I. rendű vádlott a sértettől kért kölcsön.

A kölcsön kapcsán elszámolási vita alakult ki köztük, de a sértett továbbra is megbízott az I. rendű vádlottban. Aztán 2010 áprilisa előtt ismeretlen okból konfliktus alakult ki a sértett és a II. rendű vádlott között, amiért a II. rendű vádlott árulónak tartotta a sértettet. A vádlottak arra a következtetésre jutottak, hogy megölik a sértettet.

2010. április 17. előtt pár nappal a sértett és az I. rendű vádlott megbeszélték, hogy Sopronba mennek vagyon elleni bűncselekményt elkövetni.

A vidékre utazás napja jó alkalomnak tűnt a sértett megölésére, ezért a vádlottak megbeszélték, hogy hárman mennek Sopronba, illetve azt is eldöntötték, hogy a késharcban jártas II. rendű vádlott fogja leszúrni a sértettet.

A sértett 2010 április 17-én reggel elment az I. rendű vádlott lakására, ahol találkozott a II. rendű vádlottal is. Az indulás előtt a vádlottak kikapcsolták a mobiltelefonjaikat. Az autóval a Nagy-Kevély hegyhez mentek, ott a gépkocsit leállítva gyalog mentek tovább.

A hegyoldalon a II. rendű vádlott legalább háromszor megszúrta a sértettet aki a helyszínen életét vesztette. Ezután a vádlottak a sértett gépkocsijával Budapest felé indultak, a kocsit a II. rendű vádlott vezette.

A sértett eltűnését a barátnője jelentette be a rendőrségen 2010 április 20-án; a férfi gépkocsiját 2010. október 12-én, földi maradványait pedig 2011. február6-án és 2011. február 13-án találták meg.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen