15B.3/2014

Tárgyalás időpontja: 
2015. február 23., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
súlyos testi sértés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
15B.3/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
IV/417.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Gödöllői Járásbíróság 2013. január 14. napján tárgyalás mellőzésével meghozott végzésével a vádlottal szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 2 év, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt alkalmazott.

A végzéssel elbírált cselekmények lényege szerint a vádlott 2012. szeptember 18-án az esti órákban egy gödöllői szórakozóhelyen nagyobb mennyiségben szeszes italt fogyasztott barátjával, K. Tiborral.

2012. szeptember 19-én hajnali 2:00 óra körül a vádlott tudomására jutott, hogy a barátját Cs. G. sértett korábban provokálta., ezért hazament és magához vett egy bozótvágó kést és egy teleszkópos gumibotot, majd visszament a szórakozóhelyre. Itt előzetes szóváltás nélkül a bozótvágó kés lapjával többször megütötte a bárpultnál ülő Cs. G. sértett hátát és tarkóját. A férfi a rámért ütésektől a földre került, a vádlott azonban tovább ütötte a bozótvágóval és a gumibottal, illetve többször belerúgott a földön fekvő sértettbe; ezt követően a vádlott elhagyta a helyiséget.

A vádlott 2010. március 1. napjától 2012. szeptember 23-ig (így a cselekmény elkövetésekor is) a Készenléti Rendőrség hivatásos állományában szolgált járőrvezetőként, rendőr főtörzsőrmester rendfokozatban.

A Gödöllői Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott végzése 2013. január 29-én jogerőre emelkedett.

A Pest Megyei Főügyészség az ügyben perújítási nyomozást rendelt el, melynek teljesítésével az alapügyben is eljáró Pestvidéki Nyomozó Ügyészséget bízta meg, az Ügyészség pedig ismételten meghallgatta a tanúkat, illetve további bizonyítékokat szerzett be.

Az ügyészi indítvány szerint a beszerzett bizonyítékok alapján a terhelt cselekményének eredményeként fennállt az életveszélyes sérülések bekövetkezésének reális lehetősége, az új bizonyítékok a tényállás megváltoztatását és a cselekmény súlyosabb minősítését, ennél fogva pedig az alapügyben kiszabottnál jelentősen súlyosabb büntetés kiszabását valószínűsítik.

Ezek alapján az ügyészség indítványozta perújítás elrendelését, azzal, hogy a megismételt eljárásra hatáskörrel és illetékességgel a Budapest Környéki Törvényszék rendelkezik.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen