24.B. 93/2014

Tárgyalás időpontja: 
2015. február 24., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
emberkereskedelem bűntette és más bcs.
Ügyszám: 
24.B. 93/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V/521.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint a III. rendű vádlott a IV. rendű vádlott édesapja és az V. rendű vádlott élettársa. Az V. rendű vádlottnak unokaöccse a II. rendű vádlott, akinek a testvére a kk. H. M. sértett.

II.-, III.- és V. rendű vádlottak Tolna, Fejér és Pest megye több településén prostituáltként dolgoztatták a sértetteket, akik közt kiskorú lányok is voltak.

Ennek során az V. rendű vádlott szervezte az ügyfeleket és egyeztette a szexuális aktusok helyét, idejét és árát.

Miután 2013 áprilisában az egyik kk. sértett elszökött tőlük, elhatározták, hogy új lányt szereznek, ezért 2013. szeptemberében Kiskunlacházán az I. rendű vádlottól 200,000 Ft-ért és egy Mercedes gépkocsiért megvásárolták B. E. sértettet további prostitúciós tevékenység végzése céljából.

A nőt aztán fogva tartották és bántalmazták kiskunlacházi házukban; a fogvatartás során rendszeresen prostitúcióra kényszerítették.

A sértett 2013. október 20-án megszökött és Budapestre utazott, de a vádlottak ide is követték, illetve a népligeti buszmegállónál üldözték, de ő elmenekült.

Az ő szökését követően, 2013. novemberében az otthonukba költöztették az V. rendű vádlott unokahúgát, a II. rendű vádlott húgát, aki akkor 15 éves volt.

Ettől kezdve – a vádlottak 2014. februári elfogásáig a vádlottak a Kiskunlacháza és Ráckeve térségében dolgoztatták prostituáltként a lányt.

Az ügyészség a vádlottakat emberkereskedelem bűntettével, kerítés bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével, személyi szabadság megsértésével, kitartottság bűntettével és gyermekprostitúció kihasználásának bűntettével vádolta meg.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen