24.B.76/2015

Tárgyalás időpontja: 
2016. április 8., péntek 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
24.B..76/2015
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V/521
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

 

ÍTÉLET VÁRHATÓ

Vádirati tényállás:

K.R. vádlott és K.O. sértett 2002. év óta élettársak voltak. Élettársi kapcsolatuk során három közös gyermekük született.

Vádlott és sértett kapcsolata a vádlott féltékenykedő és emellett időként bántalmazó magatartása miatt 2014. június végére véglegesen megromlott. Vádlott elköltözött lakóhelyükről, azonban nem tudott beletörődni a szakításba. Sértett a vádlottal történő szakítását követően új élettársi kapcsolatot létesített S.P.-vel.

A vádlott az elköltözését követően szinte folyamatosan alkoholt és gyógyszereket fogyasztott és naponta többször telefonhívással, valamint SMS-el igyekezett kapcsolatot tartani volt élettársával.

A vádlott 2014. augusztus 20. napján a nap folyamán számára orvos által fel nem írt, vényköteles, alprazolam tartalmú, nyugtató hatású gyógyszert szedett be, majd elindult a volt élettársához Gyömrőre.

A vádlottat, a gyerekek láthatására hivatkozva beengedték a lakásba, majd a vádlott és a sértettek között dulakodás tört ki.

Amikor S.P. sértett a vádlott közelébe ért, a vádlott a sértett felé fordult, majd közepesnél nagyobb erővel a kést a sértett bal szemébe szúrta. A sértett két alkalommal jobb ököllel megütötte a vádlottat, a vádlott pedig egy alkalommal bal karján és a hátán is megszúrta a sértettet.

A rendőrséget időközben a szomszédban tartózkodó személyek értesítették.

Az események során, majd azt követően a vádlott több alkalommal megöléssel fenyegette a sértetteket.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Információ:

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

30/696-5124

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu