15.B.99/2016

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 5., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének elkövetése
Ügyszám: 
15.B.99/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
fszt. 21. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

ELSŐ TÁRGYALÁS

 

Vádirati tényállás: A sértett 50 százalékosan leszázalékolt, állandó munkával nem rendelkező, járulékból, emelt összegű családi pótlékból élő, anyagi nehézségekkel küszködő átlagos testfelépítésű nő, aki 2015 decemberében annak reményében ismerkedett meg a vádlottal, hogy magasabb jövedelemre tegyen szert. A pénzért alkalmi jelleggel szexuális kapcsolatokat létesített általa ismeretlen személyekkel, továbbá ugyanilyen módon történő jövedelemszerzés érdekében regisztrált a rosszlanyok.hu internetes oldalon.

A vádlott átlagos értelmi képességű, erős fizikumú férfi, aki hajlamos a személytelen, érzelmeket nélkülöző nemi kapcsolatokra, az interneten alkalomszerűen ismerkedik olyan nőkkel, akik pénzbeli ellenszolgáltatás fejében szexuális szolgáltatást nyújtanak részére.

A vádlott 2015. december 10-én miután a barátait elvitte bevásárolni és hazavitte őket, úgy döntött, hogy lehetőleg a X. kerületből a rosszlanyok.hu internetes oldalon alkalmi szexuális partner után néz, így ismerkedett meg a sértettel, aki álnéven hirdetve magát azonnal rendelkezésre állt. A hívás során a felek megállapodtak abban, hogy a sértett egy éjszakát vele tölt 50.000 forintért. Útközben azt is megbeszélték, hogy a vádlott az ún. „kikötözős szexuális szerepjátékot” szeretné játszani. Hazaérve a vádlott és a sértett szeretkeztek úgy, hogy a sértett a hasán feküdt, mindkét kezét összekötözték hátul, a vádlott pedig az ágyon mögötte helyezkedett el. Majd a vádlott gondolt egyet a közösülést megszakítva, a nadrágszíjat ketté hajtva a sértett nyaka elé tette azt, majd jobb kezére tekerve közösülés közben közepes, illetve közepest meghaladó erővel fojtogatta a sértettet 8-10 percen keresztül, addig amíg már a sértett nem adott életjelet.

Mikor a vádlott tudatára ébred tettének, személyautója csomagtartójába tette az élettelen testet a sértett összes holmijával együtt és a Monori út mentén haladva kiszórta azokat az autóból, majd a holttestet is kitette a vecsési lehajtónál. A vádlott éjfél körül ért haza, a történtekről senkinek sem beszélt. A sértett holttestét egy kamionsofőr vette észre és jelentette a rendőrségen. Közben a sértett eltűnését édesanyja is bejelentette a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A vádlottat 2015. december 12-én előállították. A sértett halálát a nadrágszíjjal történt erőszakos fojtogatás eseménysorozata idézte elő. Ezt megelőzően a vádlott létesített olyan alkalmi kapcsolatokat is ahol a közösülés során – előzetes megállapodást követően – fojtogatott, könnyebben bántalmazott nőket, egy alkalommal a szexuális partnere figyelmeztette, cselekedete túlzottan erőszakos voltára.

 

Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu