4.B.100/2015

Tárgyalás időpontja: 
2017. január 5., csütörtök 13.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
4.B.100/2015
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 508-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

Vádirati tényállás: A sértett és a vádlott házastársak voltak és Érden együtt éltek egy többszobás, verandás házban. Mindketten italozó életmódot folytattak, állandó munkájuk 2014-ben nem volt. A sértett rákos megbetegedésben szenvedett, azonban ennek ellenére italozó életmódjával továbbra sem hagyott fel, így betegsége miatt legyengült állapotba került.

A veszekedések mindennaposak voltak a házastársak között, a sértett felesége a jóval erősebb fizikumú vádlott, több alkalommal megverte férjét, trágár módon szidalmazta és hangosan kiabálva a halálát kívánta. A 2014. október 10-ét megelőző napok egyikének hajnalán a sértett a vádlottat a kezénél fogva rángatva ébresztette fel, mivel, hogy "alkoholra volt szüksége és nem talált a házban". A vádlott fekhelyénél, a veranda helységben dulakodásra került sor kettejük között, a sértett mivel italt nem kapott, megragadta a vádlott nyakát és megfenyegette, hogy megöli, majd ellökte a vádlottat, aki a lökéstől az ágyra esett.

Ezt megelégelve a vádlott kiment a konyhába, magához vett egy kést, majd visszaszaladva a sértetthez őt közepes erővel mellbe szúrta. Ezt követően a vádlott a sértettet magára hagyta, a kést visszavitte a konyhába, és lefeküdt aludni. A sértett is nyugovóra tért. A sértett orvoshoz nem fordult és az eseményt követő napokban tovább italozott. 2014. október 10-én azonban a délutáni órákban az egyik ilyen italozásból kifolyólag az utcán elesett, egy éppen a kutyáját sétáltató asszony értesítette a mentőket. A kórházban észlelték a sértetten a szúrt sebet, az azzal összefüggésben kialakult légmellet, valamint a számos zúzódást és sérülést. Az orvosok a férfi állapotát stabilizálták, ennek ellenére a sértett 2014. október 12-én elhunyt. A halál természetes módon állt be, melyhez az alkoholfogyasztás nagyban hozzájárult. A mellkasi szúrt sérüléssel összefüggésben olyan szövődmény kialakulását, amely a sértett halálának adott időpontban való bekövetkeztéhez hozzájárult volna, igazolni nem lehetett. Azonban figyelemmel a bántalmazás módjára és eszközére a vádlott szándéka a sértett életének kioltására irányult.

Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu