11.B. 52/2016

Tárgyalás időpontja: 
2017. március 31., péntek 09.00
Ügy tárgya: 
VÁDMÓDOSÍTÁS: hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, fogolyszökés kísérlete, könnyű testi sértés vétsége
Ügyszám: 
11.B. 52/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
fszt. 20-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                   ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

 

Vádirati tényállás: Az Egri Városi Bíróság 2012. november 13. napján kelt végzésével különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben O. L. előzetes letartóztatását rendelte el.

2012. december 10. napján a Nagykátai Rendőrkapitányság állományába tartozó rendőrök O. L. vádlottat a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetből kísérték volna egy másik ügyben tartott gyanúsítotti kihallgatásra. Vádlottal szemben ruházatátvizsgálást hajtottak végre, majd a szolgálati gépkocsi hátsó ülésére ültették, bekapcsolt biztonsági övvel. O. L. vádlott szökést tervezett, ezért a szökés megvalósítása érdekében egy darab kihegyezett fogkefe nyelet rejtett el a ruházatában, melyet a ruházatátvizsgálás során nem találtak meg. Az autóban a vádlott arra panaszkodott, hogy kezeit szorítja a bilincs és kérte az őrmestert, lazítsa meg. Amikor a rendőr őrmester a vádlott bal kezén lévő bilincset megnyitotta, a vádlott a bilincsből a bal kezét hirtelen kirántotta. A vádlott és B. N. őrmester dulakodni kezdett, majd a vádlott mindkét kezével kibújt az őt rögzítő biztonsági övből és ekkor sikerült megszereznie a rendőr őrmester szolgálati fegyverét, mellyel hadonászni kezdett. O. L. a fegyvert az intézkedő rendőrökre célzottan tartotta, több alkalommal meghúzta az elsütő billentyűt, azonban lövést nem sikerült leadnia, mivel a fegyver biztosított állapotban volt. P. K. törzsőrmester ekkor a saját fegyveréért nyúlt és gyors egymásutánban három lövést adott le a vádlottra, ezáltal sikerült a szökést és a további támadást megakadályozni.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu