20.B. 21/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. április 3., hétfő 09.30
Ügy tárgya: 
Nevelése, felügyelete, gondozása, gyógykezelése alatt álló tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés, szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
20.B. 21/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 508-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

ZÁRT TÁRGYALÁS és ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

 

 

A 20.B.17/2016 számon nyilvántartott ügy hatályon kívül helyezés miatt 20.B.21/2017 számon újraindult

Vádirati tényállás: F. L. Cs. vádlott 2005. és 2013. év között, napi rendszerességgel, ittas állapotban, tettleg bántalmazta volt élettársát, Á. P.-nét, annak előző házasságából született két kiskorú Á. Z. és kk. Á. A, valamint közös kapcsolatukból született három kiskorú saját gyermekét kk. F. G., kk. F. A. és kk. F.K-t. A vádlott a fenti időszakban a családját több alkalommal kizárta a pilisi lakásukból, gyermekeit – a nyomozás során pontosan már meg nem állapítható számban és időpontokban – pofozta, rugdosta őket, kk. F. G. sértettet nadrágszíjjal is megverte.

Utóbbi sértett, ha a bántalmazás nyoma meglátszott, több napig, esetleg egy hétig nem ment iskolába. A vádlott kk. Á. Z.-t egyszer ütötte meg arcon tenyérrel, viszont kk. F. K.-t nem bántalmazta, őt ugyanakkor már kis korában is több alkalommal a kocsmába vitte magával. 2010-ben, szintén pontosan meg nem határozható időpontban, egy közöttük kezdődött újabb veszekedés után, a vádlott a fürdés végén éppen a kádból kiszálló kk. F. G. sértettet visszalökte a kádba, majd mindkét kézzel fojtogatni kezdte, közben azt kiabálta a sértettnek, hogy „Megöllek!”. A sértett segélykiáltására az odafutó Á. P.-nénak sikerült szétválasztani a vádlottat és a sértettet.

2011 karácsonya körüli időben a vádlott kizavarta a lakásból a csak pizsamában lévő Á. P.-nét, és csak gyermekei könyörgésére engedett vissza 10-15 perc után. 2013-ban, pontosan meg nem állapítható időben a vádlott úgy szájon ütötte kk. Á. A. sértettet, hogy annak felrepedt a szája, 2014-ben szintén őt, nagy erővel a szekrénynek lökte. A vádlott a fenti időszakban, ha ittas volt, a náluk lévő kutyákat gyakran felakasztotta a házuk gerendájára, amelyet a gyerekeknek végig kellett nézni, ezután a tetemeket vagy ő ásta el, vagy elásatta velük a kertben. Kk. F. G. sértett, mivel szerette az állatokat, minden esetben megsiratta a kutyákat. A sértettek, akik nagyon féltek a rendszerint ittasan hazatérő vádlottól, hogy ne bánthassa őket, gyakran az udvaron az ólban bújtak el előle. F. L. Cs. vádlott és élettársa 2010 előtt több alkalommal a gyermekeik előtt szeretkeztek, akik annak is szemtanúi voltak, hogy a vádlott egy másik nőt is felvitt a lakásukba és hármasban szeretkeztek.

2009. évben – közelebbről meg nem határozható időpontban – ittas állapotban, nemi vágya felkeltése és kielégítése végett, miután kettesben maradtak a lakásban, kk. F. G. sértett fenekét és nemi szervét simogatta, aki emiatt félelmében kiszaladt a lakásból az udvarra. F. L. Cs. vádlott ezt követően felszólította a sértettet, hogy jöjjön vissza a szobába, ahol az ekkor már az ágyon meztelenül fekvő vádlott arra utasította kk. F. G., hogy fogja meg a merev nemi szervét. A sértett – attól való félelmében, hogy a vádlott ismételten bántalmazni fogja – eleget tett a felszólításnak. Ezután a vádlott arra utasította a sértettet, hogy vetkőzzön le ő is, és üljön a merev nemi szervére, azonban a sértett ennek nem tett eleget, emiatt a vádlott a sértettet kézzel újból nagyon megverte. F. L. Cs. vádlott 2010. évben – közelebbről meg nem állapítható időpontban – ismét ittas állapotban, ekkor a pilisi albérletükben, szintén egy veszekedést követően, úgy bántalmazta a lakásban lévő emeletes ágyon a hátán fekvő kk. F. G. sértettet, hogy fejét és arcát ököllel megütötte, ezután elővett egy kb. 1,5 m hosszú elektromos hosszabbító zsinórt, és azzal odakötözte a sértettet az ágyhoz úgy, hogy a zsinórt a sértett vállától a csuklójáig csavarta és a végét odakötözte az emeletes ágyhoz, akit megkötözött állapotban otthagyott, utána kiment az udvarra. A kötözés közben F. L. Cs. vádlott megfenyegette Á. P.-nét és megtiltotta neki, hogy kiszabadítsa a sértettet.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu