23.B.19/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. április 11., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
emberrablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
23.B.19/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
fszt. 20-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

Vádirati tényállás: A vádlott és a sértett egy közvetítőcég megbízásával 2016. március 26-án Ciprusra, a larnacai repülőtérre érkezett munkavállalás céljából. A két férfi egymással a repülőtéren találkozott először, ott ismerkedtek meg. A repülőtérről mindketten a munkáltató által 2016. április 1. napjáig biztosított szállodába vették az irányt, majd az este folyamán más személyekkel együtt elmentek Paphos belvárosába, különböző szórakozóhelyekre, megünnepelni a kiérkezésüket.

Másnap azonban a sértett azt érzékelte, hogy az előző esti kiruccanás alkalmával elköltötte szinte összes Magyarországról magával hozott készpénzét. Erre a vádlott felajánlotta, hogy a saját pénzéből kölcsön ad neki. Másnap este ugyanaz megismétlődött mint az előző este csak úgy, hogy ez alkalommal a vádlott határozottan figyelmeztette a sértettet, hogy immár nemcsak a törlesztő részletét, de attól sokkal több pénzt vár vissza a sértettől, aki édesanyját kérte meg, hogy utaljon át részére kb. 800 Euro-nak megfelelő – 240. 000,-Ft készpénzt.

A továbbiakban a vádlott folyamatosan terrorizálta és fizikai fenyegetésnek (több alkalommal ököllel megütötte, orrát törte) tette ki a sértettet. Elvette bankártyáját, mobilját, laptopját, személyes iratait és a tartozása fejében kényszerítette a sértettet a személyével való folyamatos együttlétre. A sértett édesanyját minősíthetetlen hangnemben utasította többszöri pénzátutalásokra. Az anya miután észlelte, hogy a fia bajba került, feljelentést tett a Nagykátai Rendőrkapitányságon, akik a külföldi társhatóságok közreműködésével, 2016. március 31. napján a délutáni órákban Paphos belvárosi részében a sértettet a vádlott társaságában a Paphosi Rendőrségre kísérték. Innen a sértettet egy általa megnevezett ismerősénél szállásolták el addig, amíg 2016. április 5-én hazarepült Magyarországra.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu