17.B.111/2016

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 18., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
kiskorú veszélyeztetésének, valamint életveszélyt okozó testi sértés kísérletének bűntette
Ügyszám: 
17.B.111/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 524-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

 

Vádirati tényállás: A vádlott élettársával és két kiskorú gyermekével élt egy Dunakeszi lakásban. A családfő 2014 őszétől italozni kezdett, agresszívvá vált és a családtagjait terrorizálta. A szülői felügyelete, nevelése és gondozása alatt álló kk. fiát többször bántalmazta, melynek esetenként szemtanúja volt lánya is. Álmukból felébresztette a kk. sértetteket és kiabált velük.

A kislányt szóban az otthonukban és a kollégiumban telefonon is fenyegette "megöllek", "agyonverlek", különböző szituációkban combon rúgta, arcul ütötte, lökdöste a lépcsőházban és durván szidalmazta.

A kisfiút többször ledobta az ágyról, hátba vágta, ok nélkül ütötte. A gyermekek több alkalommal kényszerültek az éjszakát édesanyjuk barátnőjénél tölteni.

A cselekmény elkövetésének idején 2015. február 7-én az állomás felé tartott a kk. lány és az ittas állapotban lévő apa. A vádlott a fent említett módon szidalmazta, rángatta a gyereket a kabátjánál fogva és két alkalommal is a járdáról az úttestre, az autók elé lökte. A hazafelé vezető úton, immár az anya jelenlétében is az útra lökte lányát, élettársával is kiabált, lökdöste, majd megfenyegette az asszonyt, hogy lefejeli és megrugdossa.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu