16.B.90/2016

Tárgyalás időpontja: 
2017. május 25., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
16.B.90/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                               ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

 

Vádirati tényállás: A vádlottak gyerekkoruk óta baráti kapcsolatban álltak egymással, 2015. október 3-án I. r. vádlott szentmártonkátai lakásán együtt italoztak, vodkát és sört, emellett II. r. vádlott biofüvet is fogyasztott.

I. r. vádlott mindkét sértettet ismerte, de a cselekmény elkövetéséig közelebbi kapcsolatba nem került velük. II. r. vádlott viszont a bűncselekmény elkövetését megelőzően több alkalommal is összeakaszkodott K.T. sértettel. A nevezett napon a vádlottak szeszesitalt mentek vásárolni a közeli presszóba, ahol az utcán összetalálkoztak a söröző sértettekkel. I. r. vádlott felrótta K.T. sértettnek a „vamzerkodását", meg azt, hogy II. r. vádlottra nemrég ráküldte a rendőröket, valamint a baltával kergetést is a sértettnek tulajdonította. A durva szóváltásból brutális verekedés lett. A vádlottak több ízben közepes, illetve a közepest meghaladó erővel ököllel ütötték a sértetteket, illetve I. r. vádlott egy alkalommal fejbe rúgta K.T. sértettet. A verekedésnek a helyiek vetettek véget, akik kihívták a mentőket.

A bántalmazás következtében a sértettek a legkülönfélébb töréseket szenvedték el, mely sérülések alklamasak lehettek volna az életveszélyes állapot kialakulására, büntetőjogi gyógytartamuk mindkét sértett esetében ténylegesen 3-4 hétre tehető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu