20.B.63/2016

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 12., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
20.B.63/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 508-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                               ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

Vádirati tényállás: Vádlottak 2013 májusában ismerkedtek meg egymással Gödöllőn. A két vádlott között hamar szerelmi kapcsolat alakult ki, O. E. hosszabb időszakokat is folyamatosan L. Gy.-nál, illetve vele töltött. I.r. L. Gy. vádlott hosszabb ideje Magyarországon élt, azonban tartózkodási helyeit rendszeresen váltogatta.

I.r. L. Gy. vádlott 2013 márciusa és májusa közötti időben ismerkedett meg Y. A. sértettel Budapesten. Az ekkor 40 éves sértett prostituáltként dolgozott és anyagi gondokkal küszködött. A sértett korábban keresett prostituáltnak számított, hosszabb időszakon keresztül külföldön folytatta ezt a tevékenységet. I.r. L. Gy. vádlott a Y. A. sértettel való megismerkedését követően nem sokkal megállapodott a sértettel, hogy rablásokat fognak elkövetni különféle pénzintézetek sérelmére oly módon, hogy az I. rendű vádlott fegyvernek tűnő eszközzel bemegy a pénzintézetekbe a pénzt megszerezni, míg a sértett lesz a sofőr, aki a helyszínre viszi, majd a menekülést biztosítja számára. Az I. rendű vádlott és a sértett 2013 tavaszától több rablást kíséreltek meg együtt a megbeszéltek szerint, ezek közül sikeres és sikertelen rablások egyaránt voltak. A sértett édesanyjának és egyik nagynénjének is beszélt a rablásokról.

Az I. rendű vádlott megbízhatatlannak is találta a sértettet, aki mindent tudott a közös rablásaikról, és – főként kábítószer hatása alatt – hajlamos volt beszélni is azokról. Emiatt L. Gy. I. rendű vádlott tartott attól, hogy a sértett leleplezi őket. Az I. rendű vádlott ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet. Tablettákkal elkábította a sértettet, majd kesztyűt viselve megfojtotta az ekkor már magatehetetlen sértettet. Az I. rendű vádlottnak nem sikerült a sértettet azonnal megölnie, őt többször, hosszan, legalább húsz percen keresztül fojtogatta, míg beállt a sértett halála. A becsomagolt holttestet a két vádlott a ház emeleti részébe, egy franciaágy ágyneműtartójába helyezték, majd az ágyra párnákat és ágyneműket halmoztak.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu