15.B.67/2016

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 19., hétfő 08.30
Ügy tárgya: 
nevelése alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette
Ügyszám: 
15.B.67/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

Vádirati tényállás: A vádlott és K. E. gyanúsított a vádbeli időszakban élettársi kapcsolatban éltek, kapcsolatukból két gyermek született, 2000. március 6–án kk. ifj. L. R., illetve 2002. augusztus 5-én kk. L. A. sértett.

2015. április 4-e körüli, pontosan már meg nem állapítható napon, 16 óra körüli időben, élettársa távollétében a vádlott a másik gyermekét a boltba küldte, majd a sértettel kettesben maradt a tápiószőlősi lakásban. L. R. vádlott, aki a bűncselekményt megelőzően kb. 1 évvel már nézegetni kezdte kk. L. A. melleit, az akkor a TV-t az ágyon néző sértettet fogdosni kezdte, amit a sértett tiltakozása ellenére is folytatott. Ezután a 90 kg súlyú vádlott, aki a 45 kg súlyú lányához képest fizikai erőfölényben volt, a sértettet az ágyra lökte, ahol ráfeküdt. A védekezni próbáló, őt pofonokkal szándékától eltéríteni és előle elmenekülni igyekvő sértettet a vádlott ebben úgy akadályozta meg, hogy az ágyra visszalökte és a karjait lefogta, s közben a gyanúsított saját nadrágját, illetve a sértett nadrágját és bugyiját is levette. A sértett ezalatt kérte a vádlottat, hogy hagyja békén, vagy azt elmondja az anyjának, mire L. R. vádlott azt kérdezte tőle, hogy „el akarja vitetni a rendőrökkel?”. Ezután a vádlott a sértett lábait szétfeszítette, ráfeküdt és közösült vele, ami a lányának fájdalmat okozott.

A vád szerint a vádlott gyermeke a közösülés következtében teherbe esett. A cselekményt követően a sértett azon kijelentésére, hogy az esetet elmondja édesanyjának, a vádlott figyelmeztette, hogy „ne merje!”. A sértett édesanyja 2015. augusztus elején észlelte, hogy lánya hasa egyre nagyobb lesz, ezért nőgyógyászati vizsgálatra a ceglédi kórházba vitte, ahol megállapították a sértett terhességét, majd az ő és édesanyja kérésére művi terhességmegszakítást hajtottak végre rajta. Az iü. hemogenetikai szakértői vélemény szerint igen nagy valószínűséggel az eltávolított magzat biológiai apja L. R. vádlott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu