1.B.181/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 28., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények
Ügyszám: 
1.B.181/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Szigetszentmiklósi Járásbíróság: 2310 Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca 1.
Tárgyaló: 
115-ös tárgyalóterem
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                  ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

 

Vádirati tényállás: I. r. M. Ö.-né vádlott és fia, II. r. M. M. vádlottak már 2012 évtől kezdődően –kisebb megszakításokkal – az elfogásukig terjedő időszakig rendszeresen szereztek be az interneten keresztül különböző kábító hatású anyagokat, un. biofüvet, illetőleg az azok előállításához szükséges vegyszereket abból a célból, hogy azt anyagi haszon ellenében fogyasztóik körében értékesítsék. A biofű olyan mesterséges vegyületekkel kezelt növényi törmelék – szintetikus kannabinoid –, amely fogyasztása a marihuánához hasonló élettani hatásokat okoz, de ezen túl egyéb, az emberi szervezetre káros mellékhatásokkal is rendelkezik.

I. r. M. Ö.-né és II. r. M. M. vádlottak folyamatosan figyelemmel kísérték, hogy az általuk forgalmazott termékek, vegyületek mikortól kerülnek törvényi tilalom hatálya alá, amely időponttól kezdődően igyekeztek ügyelni arra, hogy az immár tilalom alá eső vegyületeket ne forgalmazzák, elkerülve az emiatt történő felelősségre vonást.

Az I. és II. r. vádlottak 2014 – 2015. évben többek között olyan termékeket szereztek meg és értékesítettek III. r. V. J., IV. r. R. Gy., V. r. T. K. és további fogyasztóik részére, amelyek ADBFUBINACA illetőleg AB-CHMINACA elnevezésű vegyületeket tartalmaztak. Az ADBFUBINACA 2015. július 11. napjától új pszichoaktív anyagnak, míg az AB-CHMINACA 2015. január 1. napjától kábítószernek minősül.

Vádlottak annak ellenére, hogy ezzel tisztában voltak a tilalmazást követően is folytatták, ahogyan III. r. V. J., IV. r. R. Gy. és V. r. T. K. vádlottak is, a tilalom ellenére tovább értékesítették azokat fogyasztóik részére.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu