3.B.53/2014.

Tárgyalás időpontja: 
2017. június 30., péntek 13.00
Ügy tárgya: 
Társtettesként, folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette
Ügyszám: 
3.B.53/2014.
Tárgyalás helyszíne: 
Gödöllői Járásbíróság: 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel u. 6.
Tárgyaló: 
II. emelet 2. számú tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                               ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

 

Vádirati tényállás: A sértett az I.r. vádlottól 2009 nyarán 4 millió forintot kért kölcsön, majd a sértett egy éven át – a megbeszélésüknek megfelelően – elkezdte részletekben törleszteni tartozását. A sértett 2011 évben anyagi nehézségei miatt a részleteket nem tudta fizetni az I.r. vádlottnak, aki több alkalommal – a sértett barátján keresztül – arra szólította fel a sértettet, hogy fizessen, máskülönben baja eshet.

A sértett az I.r. vádlott részére 7 millió forintot már visszafizetett, ennek ellenére az I.r. vádlott még 4 millió forintot követelt kölcsöntartozás címén tőle. A pénz behajtása érdekében az I.r. vádlott 2012 novemberében a II.r. vádlott segítségét kérte.

A II.r. vádlott 2013. január 16-án 16 óra körüli időben az I.r. vádlottal Gödöllőn gépkocsijával megállásra kényszerítette a sértett barátját. Az autóból kiszállva a II.r. közölte a sértett barátjával, ha nem fizetnek, máshogy fogják elintézni, míg az I.r. megfenyegette azzal, ha nem fizetnek, elvágják a torkukat, kibelezik, felgyújtják őket vagy a házukat. A fenyegetések a sértettben és barátjában komoly félelmet keltettek, ezért elhatározták, hogy amennyi pénzt képesek összeszedni, azt átadják az I.r. vádlott részére. A pénz átadásának érdekében 2013. január 23-án 15 óra körüli időben a sértett és barátja találkozót beszélt meg az I.r. vádlottal Gödöllőn a MOL benzinkúton. A találkozóra a II.r. vádlott magával hívta két barátját és a III.r. vádlottat. A benzinkútnál a III.r. vádlott közölte a sértettel és barátjával, ha nem adják meg a pénzt, felgyújtja őket, a házukat is, valamint megfenyegette a sértett családját is, tudja, hol laknak, továbbá ha kell, felgyújtja az egész utcájukat. Miután a sértett a benzinkúton átadott 50.000,- forintot az I.r. vádlott részére, a Terrorelhárítási Központ munkatársai a vádlottakra rajta ütöttek és elfogták őket.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu

Eljáró bíróság: