17.B.37/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. július 4., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
17.B.37/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 524-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                             ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

Vádirati tényállás: A vádlott és felesége 1983-ban házasodtak össze. Mindketten rendszeresen fogyasztottak szeszes italt, ittas állapotban a vádlott többször bántalmazta feleségét. Házassági kapcsolatuk utolsó tizenöt évében mindketten megszegték a házastársi hűséget, S. Z.-né rendszeresen létesített szexuális kapcsolatot más férfiakkal, amiről a vádlott is tudomással bírt.

S. Z.-né 2016. június 2-án 10 óra körül Pilisen, a Platán Söröző előtt összetalálkozott a sértettel és egy barátjával. Hármasban elmentek a sértett pilisi lakására, ahol közösen szeszes italt fogyasztottak. S. Z.-né közölte, hogy szeretne szexuális kapcsolatot létesíteni a sértettel. Miután Sz. F. eltávozott, a sértett és S.Z.-né meztelenre vetkőztek és lefeküdtek az ágyba.

A vádlott a délutáni órákban ittas állapotban elindult megkeresni a feleségét. Elment Zs. Cs.-hoz és a nyitva hagyott kapun és bejárati ajtón át 17 óra 40 perc körül kopogtatás nélkül bement a házba ahova magával vitte a nyomozás során bűnjelként lefoglalt követ. Amikor meglátta, hogy a sértett és S. Z.-né meztelenül fekszenek az ágyon, szidalmazni kezdte a sértettet, majd a kővel kis-közepes erővel megütötte őt a fején.

Dulakodás közben a sértettnek sikerült kimenekülnie a házból, és a kertbe ment egy lapátnyélért, majd ezzel visszament a házhoz, de addigra a vádlott onnan egyedül eltávozott.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu