15.B.115/2014

Tárgyalás időpontja: 
2017. szeptember 29., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
15.B.115/2014
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

    Az utolsó szó jogán és ÍTÉLETHIRDETÉS VÁRHATÓ!

 

Vádirati tényállás: Az I. és II. r. vádlottak hosszabb ideje ismerték egymást, az I. r. vádlott élettársa, a II. r. vádlott testvére volt. A vádlottak a szabadidejükben sokat voltak együtt, gyakran előfordult, hogy a II. r. vádlott és családja az I. r. vádlott ceglédi otthonában aludt. Az I. r. vádlott ételkihordóként dolgozott, heti 10 ezer forintos fizetésért, míg a II. r. vádlott alkalmi munkából élt, amelyből átlagosan havi 70 ezer forint jövedelme származott.

A II. r. vádlott 2013-ban lopás céljából feltérképezte a későbbi 91 éves sértett nagykőrösi házát. Meggyőződött arról, hogy a házban jelentősebb mozgás nincs, a környék sem különösebben forgalmas. A vádlottak 2013. szeptember 10-én késő este átmásztak a kerítésen, leemelték a bejárati ajtót a zsanérról és félretették. Pénz és ékszerek után kezdtek kutatni a házban. Az I. r. vádlott az előszoba dohányzó asztaláról mindössze 10.000.- forintot vett magához. Időközben a sértett, aki az előszobából balra nyíló hálóban aludt, a zajra felébredt, azonban nem tudott segítséget hívni, ezért csendben figyelt. A vádlottak betörték a hálószoba ajtaját is, ahol a 91 éves idős embert kérdőre vonták, hogy hol tartja a pénzét? A fejét 5-6 alkalommal nagy erővel megütötték, majd az ágy melletti állólámpáról levágták a kábelt, megkötözték vele a vérző sértett kezeit-lábait és az ágyon hagyták, majd távoztak. A lopott pénzt elosztották maguk között és hazamentek Ceglédre. A sértett másnap még eszméleténél volt és ki tudta magát szabadítani, de segítséget nem mert hívni, mert attól félt, hogy a vádlottak még a közelben vannak. Harmadnap reggel a – hozzá látogatóba érkező – lánya találta meg az idős embert. A család értesítette a rendőrséget is, de a gondos kórházi ellátás ellenére sem tudták megmenteni az életét, 2013. szeptember 16-án elhunyt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu