20.B.79/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 10., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények
Ügyszám: 
20.B.79/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 508-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                              ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

Vádirati tényállás: R. G. E. vádlott és G. V. P. sértett 2013-ban a munkahelyükön ismerkedtek meg, majd nem sokkal később élettársi kapcsolatot létesítettek. A vádlott féltékenysége miatt a kapcsolatuk megromlott, ezért többször szakítottak. A vádlott a szakításokat nem tudta elviselni, folyamatosan zaklatta, követte a sértettet, újabb párkapcsolatait ellehetetlenítette.

A sértett 2016 júliusában a nagymamájához, G. J-né sértetthez költözött egy ócsai kertes házba. Ebben az időszakban többször felszólította a vádlottat, hogy hagyja békén. Mivel a vádlott nem értett a szóból – rendszeresen hívogatta, felkereste a sértettet -, a sértett a vádlott többszöri unszolására beleegyezett, hogy 2016. augusztus 20-án este találkozik vele, és együtt alszanak. A találkozás megtörtént, azonban az este folyamán a sértett nem akart tovább a vádlottal lenni – a vádlott a sértettet hazavitte.

Mivel a vádlott nem tudta feldolgozni az elutasítást, 2016. augusztus 21-én éjjel két óra körüli időben hazament, és azért, hogy a sértettet megölje, magához vette a nyomozás során lefoglalt kesztyűt, továbbá egy kb. 15 cm pengehosszúságú kést, majd gépjárművével ismét a sértettek tartózkodási helyéhez ment. Éjjel fél három körül a közelben leparkolt, kesztyűt húzott a kezére, majd a két méter magas kerítésen bemászott, a fürdőszoba ablakhoz vitt egy széket, a székre lépve a fürdőszoba ablakon lévő szúnyoghálót kivágta, és azon keresztül a házba bejutott. A házon belül felment az emeletre, ahol G. V. P. sértett aludt.

A zajra G. V. P. sértett felijedt, a telefonjával a vádlott felé világított. Ezt követően a vádlott a sértetthez lépett, befogta a sértett száját, lefogta az egyik kezét, majd hassal előre lökte az ágyra, úgy, hogy a sértett térddel a földre esett. A sértett megpróbált védekezni, amely során a bal kezével belekapott a kés pengéjébe. Ekkor a vádlott azt mondta a sértettnek, hogy már nincs veszteni valója, ezért megöli. Ekkor G. J-né sértett – aki a zajra szintén felébredt – megérkezett az emeletre, és látva a szúrásra emelt kést, a vádlottat ellökte G. V. P. sértettől, ezáltala vádlott cselekményét meghiúsította. Ezt követően a sértettek és a vádlott dulakodni kezdtek.

Mivel G. V. P. sértett karja erősen vérezni kezdett, segítséget kért. A vádlott eztmegtagadta, karjánál fogva megragadta a sértettet, és megakadályozta, hogy elhagyja a szobát. A vádlott tiltása ellenére azonban G. J-né sértett egy törölközővel elszorította a vérzést. A sértettek percekig könyörögtek a vádlottnak, hogy hívjon segítséget.

Körülbelül negyed órával később a vádlott úgy döntött, hogy elviszi a sértettet a kórházba, ezért három óra körüli időben mindhárman lementek a ház földszintjére, majd ki az utcára. Amíg a vádlott a kocsijáért ment, G. V. P. sértett leintett egy arra haladó autót, akinek a sofőrjét megkérte, hogy vigye kórházba. A leintett jármű sofőrje először a rendőrségre vitte a sértetteket, majd a kórházba.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu