11.B.71/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 13., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
az elkövető hozzátartozója, nevelése, felügyelete és gondozása alatt álló, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette
Ügyszám: 
11.B.71/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 20-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                 ZÁRT TÁRGYALÁS!

 

Vádirati tényállás: A vádlottak 1995-től élnek élettársi kapcsolatban, melyből két gyermek született. Az 1995-ben született gyermek a tápiószelei családi ház külön lakrészében lakott. I. r. vádlott kihasználva ezt és II. r. vádlott esti munkábajárását, 2014-től hétköznaponként a 2000-ben született kiskorú sértettnek rendszeresen kiskanálban összetört Apranax gyógyszert adott cukorral és vízzel elkeverve vitamin gyanánt. Később mikor a sértett már ellenkezett -„ez vitamin és be kell vennie, mert így is sovány!” - felkiáltással erőszakkal a szájába nyomta és kényszerítette a tabletták bevételére a kislányt. A k.k. sértett a pirulák hatására elálmosodott, majd el is aludt, vagy eszméletét vesztette. Az I. r. vádlott ezt követően a sértettet a szobájába vitte, lefektette a saját ágyába, ahol levetkőztette, majd a már magatehetetlen és védekezésre képtelen lányával többször is közösült, melynek következtében az akkor 13 és fél éves kk. sértett 2014 decemberében megszülte az apjával, az I. r. vádlottal közös gyermekét.

A sértett egy esetben sem észlelte, hogy mi történt vele és azután sem kezdett gyanakodni, hogy másnaponként szédüléssel, hányingerrel és étvágytalansággal ébredt, továbbá az ágyneműn ejtett foltok sem keltettek riadalmat benne. A sértett terhességét későn, az osztályfőnöke vette észre az iskolájában, amit Nagykátán, a rendelőintézetben elvégzett nőgyógyászati vizsgálaton igazoltak. A terhességet művi úton megszakítani már nem lehetett. Miután a sértett terhességére fény derült az I. r. vádlott arra vette rá a sértettet, hogy tegyen feljelentést egy ismeretlen fiatalember ellen, aki őt megerőszakolta, később módosítsa a vallomását miszerint a szexuális kapcsolat közös beleegyezéssel jött létre. A kk. sértett ily módon a nyomozás első részében az I. r. vádlott kérésének eleget téve hamis tanúvallomást tett.

Amikor a II. r. vádlott értesült a sértett előrehaladott terhességéről, a családban kialakult vita során felmerült benne és számon is kérte élettársán, az I. r. vádlotton, mely szerint ő lehet a sértett születendő gyermekének az apja - ennek tisztázását mégis elmulasztotta. Továbbá semmit nem tett annak érdekében sem, hogy a kiskorú sértett és az általa is feltételezett elkövető, az I. r. vádlott ne éljenek egy életközösségben. A hatóságok elől elhallgatta a gyanúját élettársával kapcsolatban, illetve közreműködött abban, hogy a sértett is eltitkolja ezt a feltételezést a nyomozó hatóságok elől és azt a tényt is, hogy a jelenleg külön háztartásban élő sértett, valamint másik közös gyermekük a gyámhatóságon folyamatban lévő eljárás eredményeként ismét közös, ő és a vádlott-társa nevelésébe kerüljön.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu