1.B.333/2016.

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 13., hétfő 12.00
Ügy tárgya: 
Garázdaság vétsége és más bűncselekmény
Ügyszám: 
1.B.333/2016.
Tárgyalás helyszíne: 
Budaörsi Járásbíróság 2040, Budaörs, Koszorú u. 2.
Tárgyaló: 
6/B tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                              ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

Vádirati tényállás: A vádlott a cselekmény idején az Országos Vérellátó Szolgálatnál közalkalmazottként látott el orvosi munkát, egy munkáltatója által összeállított csapattal, melynek a sértett is tagja volt.

2015. május 22-én a vádlott és a vele lévő kollégái szervezett véradáson vettek vért a lakosságtól Budaörsön. A vádlott már a délelőtti vérvételek idején családi okok miatt láthatóan ideges volt, azonban az áruháznál folytatott munka során hangot is adott sérelmeinek, a nem megfelelően kiválasztott helyszínt, az áramellátást, a csapat felkészültségét illette bántó kritikával, mások, így a lakossági véradók számára is hallhatóan.

A nap végén a csapat a parkolóban álló kisbuszba pakolt. A buszba a vádlott és a személyzet közül a sértett feszült hangulatban szállt be, a sértett a busz középső sorában foglalt helyet, a vádlott pedig a táskáját a buszba dobva, folyamatosan sértő hangnemben minősítette a vele dolgozó kollégáit-akik a buszon kívül rakodtak - őket felkészületlennek tartotta. Amikor a vádlott a sértett mellett helyet akart foglalni, a sértett felállt, és kilépett a busz ajtaján, hogy a vezető melletti első ülésen helyet foglalhasson, közben azt mondta a vádlottnak, hogy „ egy donort sem tud ellátni, biztos a diplomáját is vette”, majd lelépett az aszfaltra és visszaszállva a nyitott első ajtón helyet akart foglalni az anyósülésen. A vádlott ekkor megragadta az éppen helyet foglaló sértett copfba kötött haját, két kézzel és azt megmarkolva tépni kezdte, majd a fejét ütlegelte, közben folyamatosan kiabált. A sértett a még be nem csukott első ajtón keresztül – a nyitott ajtón át a forgalmas parkolóban mások számára is hallható, észlelhető módon sikoltozni kezdetett, és menekülni próbált, eközben az aszfaltra zuhant, és ott zokogott tovább. A vádlott cselekményét az áruház vásárlói a bejáratnál állva felfigyelték.

A vádlott erős hanghatást kiváltó, indokolatlanul agresszív, mások számára a nyitott kisbusz ajtajain keresztül látható cselekménye alkalmas volt arra, hogy a forgalmas parkolóban és az áruházból távozó és oda érkező bejáratnál lévő vásárlókban, valamint a busz személyzetében megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A vádlott munkaviszonya 2015. május 27-én cselekménye miatt megszűnt.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu

Eljáró bíróság: