7.B.59/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 22., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
7.B.59/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                              ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

 

Vádirati tényállás: Az I. r. vádlott élettársával Mendén lakott a szüleinél. Alkalmi segédmunkákból élt, a munkába jellemzően vonattal járt. Gyakran szívott „biofüvet”. Amikor nem volt pénze drogra, szeszes itallal együtt nyugtatószert szedett, ilyenkor agresszívvá vált. A II. r. vádlott Németországban dolgozott, nevelőszüleihez látogatóba 2015 októberében tért haza. Jogosítványa nem volt, vonattal közlekedett. A vádlottak – mivel ugyanabban a faluban nőttek fel – gyermekkoruk óta ismerték egymást. 2015-ben többször találkoztak, ezen találkozásokkor közösen kábító hatású cigarettát szívtak.

A sértett házaspár gyakran vitatkozott egymással, mert a sokféle megbetegedéssel küzdő férj a neki folyósított nyugdíjat évek óta félretette, abból feleségének a háztartás fenntartására nem adott. A házban többfelé, szekrényekbe, polcokra rejtette a milliós nagyságrendűre becsülhető megtakarítást. Az I. r. vádlott korábban nem, a II. r. vádlott viszont gyerekkora óta ismerte az idős házaspárt. Amikor a vádlottak találkoztak, szóba került, hogy a sértettek – különös figyelemmel a házfelújításra és a faluban elterjedt híresztelésekre – nagyobb összegű készpénzt tartanak otthon. A vádlottak elhatározták, hogy pénzt hoznak el az idős emberektől. Tisztában voltak azzal is, hogy a sértetteknek két kutyája is van, illetve, mivel a házaspár többnyire otthon tartózkodik, tervük ellenállásba ütközhet. Az I. r. vádlott 2015. október 15-én este besurrant az idős emberek házába, míg a II. r. vádlott a helyszínen figyelt. Amíg az I. r. vádlott pénz után kutatott a lakásban, a sértett férfi meglepte a vádlottat. Az I. r. vádlott a férfit többször megütötte, a kanapéra lökte. A sértett fejére, valamint belső combjára cipőtalppal rátaposott, a mellkasára térdelt, fejét a gázvezeték csőbilincsébe verte, majd egy késsel brutálisan hasba szúrta. A II. r. vádlott nem tudta figyelmeztetni az I. r. vádlottat arra, hogy időközben az idős asszony is hazaérkezett. A vádlott miután észrevette a nőt, nagy lendülettel a kezében lévő késsel brutálisan őt is hasba szúrta. A szúrás lendületétől a sértett asszony a falnak csapódott. Az I. r. vádlott az addig megtalált 70 ezer forintot, valamint az asszony mobilját vette magához, majd társával együtt távozott a helyszínről.

A következő tárgyalási nap 2017. 11. 24.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu