3.B.217/2016

Tárgyalás időpontja: 
2017. november 29., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Szemérem elleni erőszak bűntette
Ügyszám: 
3.B.217/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Gödöllői Járásbíróság: 2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel u. 6.
Tárgyaló: 
I. emelet
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                    ÍTÉLETHIRDETÉS VÁRHATÓ!

 

Vádirati tényállás: A vádlottat korábban egy svájci bíróság 4 év börtönbüntetésre ítélte szexuális zaklatás és más bűncselekmények miatt, majd ennek részbeni végrehajtását követően kitiltotta őt Svájcból.

A vádlott 2008-tól egy alapítvány megbízása alapján, mint foci project edző és koordinátor kezdte meg tevékenységét egy domonyi általános iskolában. A vádlott az iskola tanrendjének megfelelően labdarúgó edzéseket tartott az általános iskola tornatermében, illetve sportpályáján, amelyen a kiskorú sértett is rendszeresen részt vett. A vádlott 2009. nyarán – arra kérte az akkor 10. éves kiskorú sértettet, hogy edzés után maradjon a sportpályán, mert beszélni szeretne vele, illetve segítenie kellene neki a pakolásban. Miután valamennyi játékos a sportpályáról eltávozott, a vádlott a kiskorú sértettet az öltözőbe hívta. A kiskorú sértett öltözőbe érkezésekor a vádlott őt meztelenül - törülközés közben - fogadta, majd kihasználva a futball edzői munkaköréből fakadó tekintélyét és felügyeleti jogkörét arra kérte őt, hogy vele különböző szexuális tevékenységet folytasson. Ezt követően a vádlott felhívta a sértett figyelmét arra, hogy minderről senkinek sem beszélhet, mert amennyiben ez kitudódik mindketten bajban kerülhetnek.

A vádlott körülbelül három hét elteltével, ugyancsak a sportpálya öltözőjében ismételten szexuális cselekmények elvégzésére kérte a kiskorú sértettet. A kiskorú sértett edzőjével nem ellenkezett, melyet követően köztük rendszeres szexuális kapcsolat alakult ki. A vádlott a kiskorú sértettel az edzéseket követően, körülbelül 10 alkalommal létesített szexuális kapcsolatot.

Ezen túlmenően a vádlott ugyancsak a nyári hónapokban - közelebbről pontosabban meg nem állapítható időben – a kiskorú sértettet a Domony völgyi Strandra vitte, majd onnan hazafele jövet a Domony irányába vezető úton balra egy földes úton gépkocsiját leállította, majd egy pokrócot a földre terített és a kiskorú sértettel itt is szexuális együttlétet kezdeményezett.

A vádlott ezen cselekményeket követően tekintettel arra, hogy a sértett az év játékosa címet elnyerte, ajándékként 2009 nyarán egy alkalommal őt a mogyoródi Aqua Parkba vitte.

A strandolást követően Mogyoródról Domony irányába való haladásuk során a vádlott megállította gépkocsiját a sportpálya öltözőjénél, ahol a kiskorú sértettel közölte, hogy őt „ pedofilíával vádló” újságcikk fog megjelenni, mely miatt nem foglalkozhat gyermekekkel és ezért a későbbiekben nem találkozhatnak. A vádlott miután mindezt elmondta, ezen alkalommal is szexuális együttlétre hívta fel a kiskorú sértettet, azonban a sértett ekkor a vádlott kérésének már nem tett eleget.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu

Eljáró bíróság: