10.B.96/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 14., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
10.B.96/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
IV. em. 408-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                                 ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

 

Vádirati tényállás: N. K. vádlott élettársával és közös gyermekükkel, valamint élettársa rokonaival, a vádbeli cselekményt megelőzően, már kb. 9 éve együtt éltek egy érdi ingatlanban.

Az élettársak kapcsolata 2015 évben megromlott, a férfinak ebben az időszakban volt más kapcsolata is, azonban az év vége környékén a viszony rendeződött.

2015 évben a vádlott észlelte, hogy állapotos, terhességét azonban eltitkolta családja előtt, orvosi ellátást nem vett igénybe a terhesség alatt. A vádlottnak a terhesség alatti súlygyarapodását a család a vádlott pajzsmirigy problémájának tulajdonította.

2015 év végén pontosabban meg nem határozható időpontban a vádlott 2042 gramm súlyú, 48-50 cm hosszúságú leánygyermeket szült a lakhelye előtti bokros részén. A szülést követően a gyermek felsírt, ezért a vádlott két db 12x19 cm nagyságú, popsitörlő kendő-szerű anyagot, kisközepes erővel tömött a síró gyermek szájába, és azokat egészen addig ott tartotta, míg a gyermek el nem hallgatott. Ezt követően a gyermek lábait ún.„maszkoló” szalaggal összekötötte, majd a gyermeket nylon zacskóba és kb. 20 db szemeteszsákba tette, melyeknek a száját egyenként leragasztotta és mindezt vászontáskába helyezte. A gyermek földi maradványait először egy szekrénybe, majd az udvaron levő használaton kívüli kutyaólba rejtette. A gyermek maradványait L. L.-né találta meg, azonban fia, a vádlott élettársa bontotta ki a holttestet rejtő csomagolást 2017. január 12-én, majd értesítették a rendőrséget.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

Budapest Környéki Törvényszék

70/371-1410

E-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu