21.B.87/2017

Tárgyalás időpontja: 
2017. december 19., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
21.B.87/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 508-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

ELSŐ TÁRGYALÁS!

 

 

Vádirati tényállás: A vádlott 2016. szeptember 24-én már reggel elkezdett italozni, majd kiment a lakhelyén e napon megrendezett ún. „Körtefesztiválra” és bort, valamint pálinkát fogyasztott. A vádlott délután hazament, lefeküdt aludni, majd miután felkelt ismét italozni kezdett és indulatos lett az ország működése miatt. Még otthon magához vette a nyomozás során bűnjelként lefoglalt 9,5 cm pengehosszúságú, közepesen élezett konyhakést, azt a ruházatában elrejtette, majd visszament a rendezvényre.

A sértett a vádbeli időszakban Délegyháza polgármestere volt, így ismerte a vádlottat. A vádlott és a sértett között korábban nem volt konfliktus, bár a vádlott nem értett egyet a polgármester politikai nézeteivel.

2016. szeptember 24-én, 22 óra 20 perc körüli időben, közepes fokú ittas állapotban levő vádlott a felállított rendezvénysátorba ment. Itt tartózkodott a sértett. Észrevette a bal oldalán a felé tartó vádlottat és azt gondolta, hogy üdvözölni akarja. A vádlott a sértetthez lépett és megkérdezte, hogy „ Jól szórakoznak-e?”. A sértett felállt és megfogta a vádlott egyik kezét. Ekkor a vádlott ruházatóból elővette az előzőekben körülírt konyhakést, azt jobb kezébe fogta, és legalább közepes erővel a szegycsont alatt hasba szúrta a sértettet. Mindketten a földre estek. A földön a dulakodás során a vádlott legalább közepes erővel, a bal oldali hónaljvonalban mellkason, a bal lapocka és a gerinc között hátba szúrta a sértettet. E szúrásokon túl még két ízben meg akarta sebesíteni a vádlott a sértett felsőtestét, azonban a támadást a sértett mindkét esetben a kezével hárította.

A vádlott bántalmazásának a jelenlevő tűzoltó és a biztonsági őrök vetettek véget.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen