12.B.220/2016

Tárgyalás időpontja: 
2018. január 31., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által más védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
12.B.220/2016
Tárgyalás helyszíne: 
Budaörsi Járásbíróság 2040, Budaörs, Koszorú u. 2.
Tárgyaló: 
Fszt. 9-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                            ÍTÉLET VÁRHATÓ!

 

 

Vádirati tényállás: A sértett egy kolumbiai állampolgárságú, egyetemi tanulmányait Németországban folytató nő, aki egynapos városnézésre érkezett Budapestre. A sértettet idegenrendészeti ellenőrzést követően 2010. április 10. napján az idegenrendészeti őrizetből szabadon bocsátották, majd ezt követően a Budapest Népligeti Autóbusz-állomásról Pozsonyba akart visszautazni, azonban aznap már buszjárat nem indult. Ezért a sértett autóstoppal akart elindulni Pozsonyba.

Az autóstoppoló sértettet a vádlottak a gépkocsijukba felvették azzal, hogy 50 Euroért elviszik Pozsonyba. A sértett a gépkocsiba beszállt, majd a vádlottak a gépkocsival elindultak, azonban a sértettet Érdre vitték. Érden a vádlottak a sértettel „furcsa” kávét akartak megitatni, aminek a sértett nem tett eleget, a gépkocsiból kiszállva segítséget próbált kérni, azonban a vádlottak őt a gépkocsiba visszatuszkolták.

A vádlottak a sértettel altató-kábító hatású anyagot tartalmazó szénsavas italt itattak meg, aki ettől elkábult. Ezt követően a vádlottak a gépkocsival a sértettet Érd külterületére vitték azzal a céllal, hogy a sértett elkábított, akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva, vele szexuális kapcsolatot létesítsenek. A vádlottak a sértettet levetkőztették, a sértettel az egyik vádlott a gépkocsiban közösült, miközben a többi vádlott a sértett mellét fogdosták. Az aktus közben a sértett magához tért, próbált segítséget kérni, de az egyik vádlott azt mondta a sértettnek, hogy akkor adják vissza a telefonját, ha őt orálisan kielégíti. A vádlott az ellenkező sértett fejét a hajánál fogva a nemi szervéhez húzta. A sértett félelmében a vádlottat orálisan kielégítette. Ezt követően a másik vádlott a sértettet az autótól elvitte, térdre kényszerítette, a nemi szervét az előtte térdeplő sértett szájába gyömöszölte, miközben erősen fogta a sértett fejét. A sértett öklendezni kezdett, levegő után kapkodott, majd sikerült eltolnia magától a vádlottat.

Ezt követően a vádlottak a gépkocsiba visszaültek, a sértettet magukkal vitték, majd Budapest XI. kerületében magára hagyták.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 
Eljáró bíróság: