15.B.65/2017

Tárgyalás időpontja: 
2018. április 17., kedd 08.30
Ügy tárgya: 
Nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
15.B.65/2017
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest Thököly út 97.-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

FOLYTATÓLAGOS TÁRGYALÁS - TANÚK MEGHALLGATÁSA VÁRHATÓ

 

Vádirati tényállás: A vádlott édesanyjával, élettársával, három közös gyermekükkel, valamint élettársa édesanyjával lakott Érden. A család nehéz anyagi körülmények között élt, annak ellenére, hogy a vádbeli időszakban a vádlott és élettársa is rendszeres havi jövedelemmel rendelkezett. 2003-ban a vádlottnál gyógyszeres kezelést rendeltek el betegsége miatt. A folyamatos anyagi gondok, a több pénzintézet felé fennálló sok millió forintos adósság, valamint a kisebb tartozások az ismerősök és magánszemélyek felé dühössé és elkeseredetté tették a vádlottat. 2015 októberére a család minden anyagi tartalékát fölélte.

A vádlott élettársán keresztül ismerte meg a 81 és 83 éves idős nyugdíjas pedagógus házaspárt, a későbbi sértetteket. A sértettek 2001-ben felhagytak a méhészkedéssel és a méhcsaládokat, illetve a méhészkedéshez szükséges felszereléseket eladták a vádlott élettársának, aki kiskora óta ismerte az idős embereket és eltanulta tőlük a méhészkedés fortélyait. A vádlott tisztában volt a sértettek jónak mondható jövedelemviszonyával. A vádlott 2015. október 30-án bement a sértettekkel a házukba azzal a céllal, hogy pénzt kérjen az idős emberektől. Az asszony határozottan elutasította a kérést, mire a vádlott dühbe gurult és kifelé menet felkapott egy diótörő kalapácsot, majd azzal lesújtott az idős nő fejére, ezt követően még kilenc alkalommal, aki öt percen belül életét vesztette. Ezután visszament a konyhába négyszer fejbe verte az idős férfit, aki a bántalmazás következtében 10-20 percen belül belehalt sérüléseibe. Ekkor a vádlott rablógyilkosság látszatát keltve, felforgatott mindent a lakásban, majd a diótörő kalapácsot, a lakatot és pár ezer forintot magával víve, a tett színhelyéről távozott. Az idős emberek holttestét másnap este fedezték föl.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Gyimesi Kinga

sajtótitkár

70/371-1410

GyimesiK@budapestkornyekit.birosag.hu

Honlap: www.birosag.hu