1.Bf.193/2018

Tárgyalás időpontja: 
2018. április 26., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette
Ügyszám: 
1.Bf.193/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
IV. em. 401-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Másodfokú bíróság nyilvános ülése - ügydöntő határozat várható

2018. április 24-ig előzetes regisztráció szükséges!

 

Vádirati tényállás: A Gödöllői Járásbíróság 2017. november 29. napján hirdetett ítéletet annak a férfinak az ügyében, akit szemérem elleni erőszak bűntettével vádoltak.

A vádlottat korábban egy svájci bíróság 4 év börtönbüntetésre ítélte szexuális zaklatás és más bűncselekmények miatt, majd ennek részbeni végrehajtását követően kitiltotta őt Svájcból. A vádlott 2008-tól egy alapítvány megbízása alapján, mint foci project edző és koordinátor kezdte meg tevékenységét egy általános iskolában. A vádlott labdarúgó edzéseket tartott az iskola tornatermében, illetve sportpályáján, amelyen a kiskorú sértett is rendszeresen részt vett.

Az elsőfokú ítéletben a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében, ezért őt – mint különös visszaesőt – 9 év 6 hónap fegyházban letöltendő szabadságvesztés büntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra, mint mellékbüntetésre ítélte.

Ítéletében a bíróság a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától, illetve egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, valamint ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban áll.

Az elsőfokú bíróság az ítélet kihirdetését követően elrendelte a vádlott előzetes letartóztatását.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Wenk Patrícia

sajtótitkár

06 (1) 467-6266

molnarp@budapestkornyekit.birosag.hu

sajto_pest@budapestkornyekit.birosag.hu