16.B.80/2016

Tárgyalás időpontja: 
2018. június 1., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete
Ügyszám: 
16.B.80/2016
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest Thököly út 97.-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

                           A TÁRGYALÁS ELMARAD!

 

Vádirati tényállás: A vádlottak élettársak, a sértettel 2015-ben Pilisen egymástól néhány ház távolságra laktak. Közöttük a kapcsolat a korábbi években megromlott, mivel a vádlottakat zavarták a sértett állatai, illetve a sértett viselkedése. A sértett és a vádlottak között rendszeresek voltak a durva szóváltások, fenyegetések. 2015. május 25-én a sértett és az élettársa lóháton elvágtatott a vádlottak háza előtt, akik nemtetszésüknek adtak hangot. Emiatt a vádlottak és a sértett ismét összevitatkoztak.

Ezt követte másnap dél körül egy újabb vita. A II. r. vádlott a riasztófegyverét elő véve megfenyegette a sértettet. A sértett - mivel azt gondolta, hogy éles lőfegyverrel áll szemben - a riasztófegyvert egy bottal kiütötte a II. r. vádlott kezéből. Ezt követően lehajolt, hogy a fegyvert felvegye. Az I. r. vádlott ekkor elővette a zsebében lévő 9 cm pengehosszúságú bicskát, amivel a sértettet először nyakon szúrta, majd egy alkalommal, nagy erővel a fején és további, legalább 15 alkalommal közepes erővel a fején és a felsőtestén megszúrta.

Közben a II. r. vádlott felvette a földről a riasztófegyvert, és a sérüléseitől előre hajló, a földre néző sértetthez lépett, majd körülbelül 20-30 cm távolságról két alkalommal rálőtt a sértett fejére.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen