21.B.114/2017

Tárgyalás időpontja: 
2018. június 21., csütörtök 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
21.B.114/2017
Tárgyalás helyszíne: 
1146 Budapest Thököly út 97.-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 521-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ELSŐ TARGYALÁS ELMARAD, 2018. 07. 05. napjára NAPOLVA

 

Vádirati tényállás:

A vádlott és élettársa gyermekeikkel 2015-től albérletben laktak. A család nehezen élt. 2016-ban a vádlott ismét teherbe esett, emiatt is, meg a napi megélhetési gondok, viták miatt a vádlott ideges volt, nem volt türelme a gyerekek neveléséhez.

Az ügy sértettje a kiskorú gyermek gyakran sírt, kevésbé volt szófogadó, ezért őt a vádlott 2016 októberében hetente több alkalommal megütötte. A sértett ezeknek a bántalmazásoknak a következtében szédüléssel, fejfájással járó sérüléseket szenvedett. Időnként a kiskorú gyermek bódultnak látszott és még többet sírt, ami a vádlottban tovább fokozta a feszültséget. 2016. október 30-án a vádlott élettársa elment dolgozni, a vádlott próbálta elvégezni a reggeli teendőket a gyermekekkel. A sértett sírással kezdte a napot, a vádlott még feszültebb lett, felkapta a kiskorú gyermeket és a padlóra dobta. A kiskorú sértett még jobban sírni kezdett, ekkor a vádlott megragadta a ráadott kabátot és nagy erővel a földhöz csapta a sértettet, aki emiatt a fejét a vékony szőnyeggel fedett csempébe ütötte. A vádlott az eszméletét vesztett gyermeket megmosdatta, de mivel az nem tért magához mentőt hívott hozzá. A vádlott a mentőket úgy informálta, hogy a gyermek a „hisztitől ájult be”. Az újraélesztés nem járt sikerrel. A sértettet ért korábbi bántalmazásoknak a halál bekövetkezésében nem volt szerepük.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: