15.B.18/2018

Tárgyalás időpontja: 
2018. szeptember 21., péntek 08.30
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
15.B.18/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
Fszt. 21-es tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

 

A tárgyalás szakértők meghallgatásával és tanúkihallgatással folytatódik

Vádirati tényállás: A vádlott a vádbeli időszakban alkalmi munkákból élő, szeszesitalt és kábítószert is fogyasztó, büntetett előéletű, agresszív, kötekedő személyiségű férfi volt. A sértett számos sorsszerű megbetegedésben szenvedő, agyi infarktus utáni, figyelmi, emlékezeti- és beszédzavarral, valamint szédülékenységgel küzdő, nehezen élő férfi volt. A fizikai erőkifejtésében és mozgásában is korlátozott sértett a betegségeire rendszeresen gyógyszert szedett, szeszes italt nem fogyasztott és más káros szenvedélye sem volt.

A vádlott az ügy sértettjével annak ingatlanában, albérletben lakott, napi 1000 forintot fizetett a sértettnek szobahasználatért és a megállapodás értelmében élelmiszerrel látta el a sértettet. A vádlott napközben keveset tartózkodott otthon, az együttélés alatt azonban előfordultak veszekedések.

 

2016. szeptember 2-án a vádlott munka után ittasan megjelent testvérénél, majd szóváltást követően testvérét és annak fiát is megütötte. A dulakodás után a vádlott elment a munkaadójához, ahonnan fejszével és benzineskannával tért vissza rokonához és öléssel, illetve az ingatlan felgyújtásával fenyegetőzött, később a helyszínről eltávozott. A helyi kocsmába ment inni, innen pedig a vasútállomásra, ahol szintén kötözködött, verekedett a forgalom irányítóval és az ott tartózkodókkal. Esti időpontban a hatósági intézkedést követően egy ismerőse kísérte haza a sértettel közös lakhelyükre. Ekkor a vádlott a sértett lakrészébe ment és az ágyban fekvő férfit többször fejen, nyakon, arcon ütötte. A sértett lekerült a földre, ahol a vádlott legalább kétszer a sértett fejét a padlózatba verte, majd a deréktáját, hátát megtaposta. A sértett halálát a 15-20 rendbeli brutális bántalmazás okozta. A vádlott ezek után kábítószer hatása alatt átment munkaadójához és elmondta, hogy megölte a sértettet. A munkaadó értesítette a rendőrséget.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen