20.B.82/2017 Ítélethirdetés: 2018. 10. 12-i határnapon 8:30 órakor.

Tárgyalás időpontja: 
2018. október 10., szerda 08.30
Ügy tárgya: 
Előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
20.B.82/2017
Tárgyalás helyszíne: 
Budapest Környéki Törvényszék, 1146 Budapest, Thököly út 97-101.
Tárgyaló: 
V. emelet 508-as tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A 2018. 10. 10-i határnapon tanúkihallgatással folytatódik a tárgyalás, a 2018. 10. 12-i határnapon tervezetten perbeszéd és ÍTÉLETHIRDETÉS várható!

 

Vádirati tényállás: A Sz. Z. K. sértett 1990-ben költözött édesanyjával Romániából Magyarországra. 2006 és 2009 között telefonos értékesítőként dolgozott, ezt követően azonban bejelentett munkahellyel nem rendelkezett. Többféle küzdősportban kipróbálta magát, rendszeresen részt vett túlélőtáborokban és szerepjáték jellegű foglalkozásokon nemcsak Budapesten, hanem vidéken is. I. r. M. G. és II. r. T. A. vádlott a szerepjáték és a harcművészetek iránti érdeklődés kapcsán álltak ismeretségben egymással. 2008-tól kezdődően a sértett elégedetlen lett anyagi helyzetével, ezért eltervezte, hogy különböző- főként külföldiek által kedvelt fürdőkbe, fürdőkkel ellátott szállodákba fog járni, ahonnan az öltözőszekrényekből pénzt, vagy egyéb értéktárgyakat tulajdonít el. Sz. Z. K. sértett a lopásokat nem egyedül követte el, abban esetenként élettársa, illetve az I. r. vádlott is részt vett. 2010 áprilisa előtt konfliktus alakult ki a sértett és a II. r. vádlott között, amiért a II. r. vádlott „árulónak” tartotta a sértettet. A konfliktusnak a II. r. vádlott nagyobb jelentőséget tulajdonított, mint a sértett. A vádlottak arra következtetésre jutottak, hogy a sértettel fennálló problémáiknak, a sértett megölésével vetnek véget.

2010. április 17-e előtt pár nappal a sértett és az I. r. vádlott megbeszélték, hogy újabb vagyon elleni bűncselekményt követnek el. A vidékre utazás napja a vádlottak számára jó alkalomnak kínálkozott a sértett ellen tervezett bűncselekmény elkövetéséhez, ezért I. és II. r. vádlottak megbeszélték, hogy az I. r. vádlott lakásáról hármasban utaznak a bűncselekmény helyszínére, ahova a nyomozás során meg nem állapított ürüggyel el is hívták a sértettet. Azt is eldöntötték, hogy a bűncselekményt a késharcban jártas II. r. vádlott követi el a sértett leszúrásával. A vádlottak és a sértett a Kevély-hegycsoporthoz tartozó Nagy-Kevély hegyhez mentek, a gépkocsit leállították és gyalogosan folytatták az útjukat. A II. r. vádlott egy éles szúró, vágó eszközzel, több, legalább három szúrást mért a sértett felsőtestére. A sértett a bántalmazás következtében a helyszínen életét vesztette.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: